Dezvoltatorul proiectului din Soseaua Progresului, One United Properties, transmite marţi, după afirmaţiile primarului Capitalei, Nicuşor Dan, privind proiectul din Şoseaua Progresului, că demersul său este congruent cu solicitările absolut legitime ale oricărei comunităţi locale, în ciuda neîntreruptelor forme de hărţuire la care suntem supuşi. ”Vom folosi toate pârghiile instituţionale aflate la dispoziţie pentru a ne proteja dreptul de a asigura locuri de muncă, de a stimula antreprenorii locali şi de a vira sume substanţiale către bugetele administraţiei centrale şi locale”, mai transmit reprezentanţii dezvoltatorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Din respectul datorat opiniei publice, dar şi în baza responsabilităţii sociale şi morale ce guvernează toate acţiunile grupului One United Properties, considerăm că expunerea faptelor şi situaţiilor reale constituie singura armă imbatabilă în corecta cunoaştere a adevărului de către toţi cei interesaţi. Iată faptele: Subsidiara One Cotroceni Towers SRL a achiziţionat în anul 2023 un teren în suprafaţă de 45.000 mp situat în Sectorul 5 pe şos. Progresului. Încă de la momentul achiziţiei, terenul era reglementat de un Plan Urbanistic Zonal aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi beneficia şi de o autorizaţie de construire emisă de Primarul Sectorului 5, aceste acte urbanistice fiind în vigoare de la momentul emiterii  şi până în prezent”, afirmă dezvoltatorul într-un comunicat oficial.

Întrucât One United Properties a pus, încă de la înfiinţare, un mare accent pe practicile sustenabile de construire, pe tehnologii prietenoase cu mediul şi pe abordări ecologice de ultimă oră, ulterior achiziţiei au fost demarate procedurile necesare pentru elaborarea şi solicitarea unui Plan Urbanistic de Detaliu, ce urmează a fi pus în discuţie pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sector 5 de mâine, 31 iulie 2024, mai precizează dezvoltatorul. 

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Potrivit One United Propertiesm, scopul acestui PUD este de a genera un proiect mixt sustenabil, la cele mai înalte standarde internaţionale.

”În acest sens, pe lângă recâştigarea pentru comunitate a unui teren aflat în paragină de peste 20 de ani, parte a unei vechi zone industriale, pe lângă toate beneficiile economice şi fiscale aduse oraşului, prin crearea de locuri de muncă, dezvoltarea zonei, stimularea furnizorilor pe orizontală şi sume substanţiale virate către bugetele Statului, proiectul nostru prevede următoarele:

1. obligaţia dezvoltatorului de a  dona aproximativ 7.000 de mp din terenul achiziţionat  pentru amenajarea infrastructurii rutiere, precum şi a mobilităţii urbane, contribuind la fluidizarea traficului, dar şi la construirea trotuarelor destinate accesului pietonal, inexistente în acest moment;

2. construirea unor suprafeţe mai mici decât cele permise de Planul Urbanistic Zonal deja aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi mai mici chiar şi decât suprafeţele autorizate prin Autorizaţia de Construire deja emisă de Primarul Sectorului 5. Astfel, vorbim despre reducerea proiectului, nicidecum de extinderea sa; şi

3. implementarea şi amenajarea în cadrul proiectului a unor unităţi de învăţământ tip creşă, grădiniţă, afterschool.

”Aşadar, demersul nostru este congruent cu solicitările absolut legitime ale oricărei comunităţi locale, în ciuda neîntreruptelor forme de hărţuire la care suntem supuşi. În acest sens, precizăm şi că toate proiectele One United Properties au fost şi sunt edificate în deplină conformitate cu prevederile legale şi au la bază toate avizele prevăzute de lege şi solicitate prin certificatul de urbanism”, menţionează dezvoltatorul. 

”De aceea, la fel ca şi până acum, vom folosi toate pârghiile instituţionale aflate la dispoziţie pentru a ne proteja dreptul de a asigura locuri de muncă, de a stimula antreprenorii locali şi de a vira sume substanţiale către bugetele administraţiei centrale şi locale. În acest scop, ne vom rezerva dreptul de a ne îndrepta împotriva tuturor persoanelor fizice şi juridice, funcţionarilor publici şi autorităţile publice care ne-au generat şi ne vor genera prejudicii, prin atacarea, şicanarea sau întârzierea acestui proiect.", spun reprezentanţii One United Properties. 

 

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, le-a cerut marţi consilierilor locali ai sectorului 5 să nu voteze PUD-ul care se dezbate în comisia de urbanism şi mâine în şedinţa Consiliului Local, privind proiectul construcţiei de blocuri turn de 35 de etaje pe Şoseaua Progresului din Sectorul 5.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.