Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, joi, după întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu, că discuţiile dintre ei s-au referit şi la traficul din Bucureşti, precizând că a semnalat ilegalitatea din urbanism şi ineficacitatea Inspectoratului de Stat în Construcţii. La rândul său, Marcel Ciolacu a afirmat că, în urma acestei întâlniri, cei doi au construit ceva care duce la o normalitate instituţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Vreau să îi mulţumesc domnului prim-ministru că mi-a făcut această vizită. Am avut o discuţie pe trafic cu două componente. În primul rând, ilegalitatea în urbanism şi construcţii şi ineficacitatea de ani de zile a unor instituţii care sunt în subordinea primului ministru: Inspectoratul de Stat în Construcţii şi prefectul. Domnul prim-ministru o să vă spună că o să se consulte cu ministrul de Interne şi că ne va da un răspuns la solicitare. Solicitarea concretă este pentru PUZ Sector 2 şi cele 38 de autorizaţii. Solicitarea este ca Inspectoratul să le verifice şi prefectul să le atace în instanţă. Şi am discutat de asemenea de posibilitatea de a finanţa transportul public din Bucureşti, care este soluţia durabilă pe rezolvarea traficului”, a declarat Nicuşor Dan, la finalul întâlnirii cu Marcel Ciolacu, desfăşurată la Primăria Capitalei.
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
La rândul său, premierul a afirmat că, în urma întâlnirii, cei doi doi au construit ”ceva care duce la o normalitate instituţională”.
 
”Şi eu aş dori să-i mulţumesc domnului primar general. Cred că am construit ceva care duce la o normalitate instituţională, indiferent de persoanele care vremelnic, fiecare dintre noi, conducem ori Guvernul României, ori Primăria Generală şi totuşi vom crea o conectare instituţională între Primăria Generală şi Guvernul României. Am acest material de la primarul general, o să vorbesc şi cu ministrul Justiţiei. Am vorbit data trecută şi cu vicepremierul şi ministrul de Interne, având şi o expertiză în domeniul juridic. Am avut discuţia şi cu ministrul Dezvoltării. Cred că până la urmă instanţa va decide, dar ca şi funcţionare instituţională vom vedea cum vom proceda cel mai bine”, a explicat premierul.
 
El a menţionat că a discutat cu primarul Capitalei despre dezvoltarea Bucureştiului. 
 
”Normal că am vorbit şi de dezvoltarea Capitalei, să vedem cu ministrul Fondurilor Europene ce se poate direcţiona şi ce proiecte putem depune rapid pe mobilitate urbană, pe tot ce înseamnă verde, zona electrică la fel, avem contracte şi cu Banca Europeană de Investiţii şi cu Banca Mondială şi normal că îmi doresc ca proiectele mari, în primul rând, să fie prioritate pentru Capitala României şi nu în ultimul rând am înţeles de la domnul primar general că va avea în perioada următoare o întâlnire cu toţi primarii de sector, să vedem pentru a face totuşi un trafic integrat şi multe alte servicii publice pentru bucureşteni, servicii care vor trebui făcute la nivelul Primăriei Generale într-un sistem integrat. Cred că şi de la strânsul gunoiului astfel încât să încercăm să perturbăm cât mai puţin traficul şi aglomeraţia din trafic”, a transmis Marcel Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.