Premierul Nicolae Ciucă a explicat că România se pregăteşte pentru valul 5 al pandemiei de coronavirus şi că au fost deja stabilite noi protocoale de tratament şi va fi crescută şi capacitatea de vaccinare. De asemenea, medicii de familie care deja au vaccinat un milion de persoane, se vor implica în continuare în această campanie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat, joi seară, la TVR 1, că se va pune accentul pe prevenţie în cel de-al cincilea val al pandemiei.  

”Am căutat ca toate măsurile pe care le-am adoptat să  fie în concordanţă cu incidenţa de infectare în rândul populaţiei şi bineînţeles măsuri care să ne ajute în partea aceasta de prevenţie. Au fost foarte multe discuţii şi dezbateri, analize cu specialiştii de la Ministerul Sănătăţii, am avut contacte şi discuţii zilnice cu ministrul Sănătăţii, cu specialiştii de la INSP, am discutat cu asociaţiile profesionale ale medicilor, astăzi a fost cu cea a medicilor de familie. Am căutat să identificăm tot ceea ce înseamnă măsură astfel încât să putem să întâmpinăm valul 5 cu un pachet de măsuri pentru a putea să reuşim să aplicăm ceea ce am învăţat din celelalte valuri cu care ne-am confruntat şi să folosim ceea ce a apărut nou în cei doi ani de pandemie”, a declarat Nicolae Ciucă. 

Ciucă a anunţat şi care sunt noile măsuri, printre acestea fiind creşterea capacităţii de testare. 

”În primul rând, se extinde capacitatea de testare. A fost adoptată o ordonanţă de urgenţă care reprezintă un pas important în mărirea capacităţii de testare. De asemenea, au fost stabilite protocoale noi de tratament, la nivelul Ministerului Sănătăţii care a avut nenumărate întâlniri cu specialişti, cu comisiile de specialitate ale medicilor şi, în felul acesta, s-a ajuns la concluzia că este nevoie să sporim capacitatea de acordare a asistenţei medicale în ambulatoriu”, a mai declarat Nicolae Ciucă. 

Premierul a avut o discuţie şi cu medicii de familie. 

”Astăzi, cu medicii de familie am stabilit că, practic, dumnealor reprezintă fundamentul pentru măsurile pe care le-am gândit astfel încât să putem să intensificăm capacitatea de testare şi de acordare a asistenţei medicale pentru cazurile uşoare. Practic urmărim ca povara pe care am văzut-o la ATI, la spitalele transformate în Covid, să scadă cât mai mult. În baza liniilor de analiză pe care le-am avut cu dumnealor suntem în mpsura în care putem să asigurăm partea de asistenţă medicală într-o direcţie mai bine agregată între medicii de familie, ambulatoriu, spitale”, a declarat Nicolae Ciucă. 

Prim-ministrul a precizat că medicii de familie dau un semnal pozitiv, 90 la sută dintre aceştia fiind vaccinaţi.  

”90 la sută dintre medicii de familie sunt vaccinaţi, ceea ce pentru mine e un semnal pozitiv. De asemenea, au vaccinat peste 1 milion de cetăţeni, deşi au intrat mai târziu în această campanie. Practic prin aceste cifre  rezultă clar hotărârea dumnealor de a fi cât se poate de implicaţi în efortul pe care îl facem cu toţii”, a mai declarat Nicolae Ciucă. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.