Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni, la Focşani, că suntem în momentul în care "nu putem cere ajutor altcuiva”, de aceea este esenţial ca regulile de distanţare socială să fie respectate, referindu-se la solicitările anumitor persoane, inclusiv preoţi ori diverşi aleşi locali, ca bisericile să fie redeschise în noaptea de Înviere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Dacă vrem să avem alte sărbători pascale liniştite, ar trebui să avem mare grijă în aceste sărbători pascale. O stare de urgenţă nu se instituie că i-a venit cuiva. Avem un moment în care, dacă altădată aveam o problemă puteam cere ajutorul altcuiva, acum nu avem cui să cerem ajutor.  Restricţiile impuse sunt acele momente în care trebuie să înţelegem că izolarea, distanţarea socială sunt factori importanţi în ceea ce face corpul medical. Nu putem să-i tratăm pe cei infectaţi şi în acelaşi moment să fie alte persoane infectate în aceste adunări, inclusiv religioase",  a spus ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a adăugat că acum este momentul să respectăm regulile "pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri".

"Hai să dăm o perioadă din viaţa noastră pentru un viitor al nostru şi al copiilor noştri. Trecem printr-un moment greu. Să facem ca acest moment sa devină un moment uşor peste două luni. E necesar să dăm acum o perioadă a noastră pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri şi pentru ca peste două luni să ne fie şi nouă mai bine”, a spus el.

Tătaru a declarat, la Focşani, că pentru ca Vrancea "să nu devină o Suceava doi”, trebuie luate măsuri noi, iar anchetele epidemiologice să fie reluate şi riguros efectuate. 

"Vin după modelul Suceava, vin după Deva, în care întâlnim aceleaşi probleme. Pentru ca Vrancea să nu devină o nouă Suceava, trebuie să luăm de la început aceste lucruri, să le punem pe un făgaş normal, chiar dacă o să vedeţi că, la un moment dat, unora li se va părea prea  riguros, prea milităreşte. Dacă nu respectăm, şi aici mă refer şi la corpul medical, la confraţii mei, să avem grijă de noi, dacă nu luăm un echipament cum trebuie, dacă nu ne îmbrăcăm cum trebuie, dacă nu ne dezechipăm cum trebuie, dacă nu ne spălăm pe mâini, dacă nu facem acea dezinfecţie când plecăm din spital, vor fi nişte probleme. Corpul medical trebuie să fie valid pentru a-i trata pe cei care ni se adresează”, a declarat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii s-a aflat, luni, la Focşani, unde a anunţat că Spitalul Judeţean va avea conducere militară, a suspendat conducerea DSP Vrancea, a făcut verificări la Ambulanţă şi la Secţia de Boli Infecţioase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.