Spitalul de Arşi din Capitală, unde vor fi aduşi doi din cei patru răniţi în explozia de la rafinăria Petromidia, a primit autorizaţia de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti pentru Unitatea de Transfuzii Sanguine, care fusese închisă, şi reia activitatea pe mai multe patologii, inclusiv arsuri în suprafaţă maximă de 25% şi care nu presupun activitate în secţia Anestezie Terapie Intensivă, a anunţat, luni seară, Ministerul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Ministerul Sănătăţii a transmis, luni seară, o informare despre starea celor patru răniţi, în care arată şi că Spitalul de Arşi din Capitală, unde vor fi aduşi doi răniţi în explozia de la rafinăria Petromidia, a primit autorizaţia de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti pentru Unitatea de Transfuzii Sanguine.
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
"Spitalul de Arşi a primit autorizaţia de la DSP Bucureşti pentru Unitatea de Transfuzii Sanguine şi reia activitatea pe mai multe patologii, inclusiv arsuri în suprafaţă maximă de 25% şi care nu presupun activitate în secţia ATI. Comisia de Chirurgie Plastică a Ministerului Sănătăţii a aprobat această reluare de activitate. În consecinţă, ministerul a informat Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti şi Judeţului Ilfov pentru direcţionarea cazurilor care se înscriu în condiţiile menţionate", au anunţat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.
 
La Spitalul de Arşi din Capitală vor fi aduşi, luni seară, doi dintre răniţii în urma exploziei urmate de incendiu care s-a produs la rafinăria Petromidia. Aceştia sunt doi bărbaţi cu vârste de 34 şi 58 de ani, care au arsuri de gradul II-III pe 20% şi, respectiv, 24% din suprafaţa corpului. Ei sunt în stare stabilă, respiră singuri şi nu au leziuni pe căile respiratorii, potrivit Ministerului Sănătăţii.
 
Inspecţia Sanitară a dispus, în 14 iulie, suspendarea activităţii în secţia ATI a Spitalului de Arşi din Capitală, până la rezolvarea mai multor probleme, spitalul fiind amendat atunci cu 6.000 de lei. Ministerul Sănătăţii preciza că măsurile pe care trebuie să le ia spitalul sunt igienizarea totală a secţiei ATI, montarea de plase la geamuri acolo unde este nevoie şi remedierea instalaţiei de climatizare.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a cerut Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov să dirijeze cazurile grave la alte spitale cu secţii de arşi, respectiv la Spitalul Militar, Bagdasar-Arseni, Agrippa Ionescu, Floreasca, iar pentru chirurgie plastică, la Spitalul Universitar de Urgenţă.

De asemenea, tot în 14 iulie s-a dispus închiderea Unităţii de Transfuzii Sanguine a Spitalului de Arşi, care nu avea autozizaţie.

Măsurile au fost luate după ce Gazeta Sporturilor a difuzat o înregistrare video de la Spitalul de Arşi cu un pacient care avea viermi într-o plagă din spatele urechii, imaginile fiind filmate de un medic care spunea că în spital mai este un caz similar, în condiţiile în care secţia este invadată de muşte. Imaginile au fost realizateîn secţia Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului. În aceeaşi zi în care au fost difuzate imaginile, pacientul, în vârstă de 77 de ani, a decedat.
 
Tot la Spitalul de Arşi, o femeie de 68 de ani a murit după ce i-a fost făcută o transfuzie cu o grupă greşită de sânge.
 
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, declara, în 14 iulie, că, dacă în acest moment se întâmplă în România un accident cu victime cu arsuri, pacienţii trebuie trimişi în străinătate, pentru că nu există posibilitatea de a fi îngrijiţi în ţară, în condiţiile în care la Spitalul de Arşi din Capitală situaţia este gravă, iar la Secţia de arşi de la Floreasca toate paturile sunt ocupate.
 
Întrebat dacă are loc o explozie undeva în ţară şi sunt mai mulţi arşi, unde pot fi duşi, ministrul a răspuns: "În străinătate. Nu avem capacitatea, dacă acum vin cinci pacienţi în plus, avem o problemă gravă ca ţară, iar această situaţie este inacceptabilă”.
 
"Există o problemă de management şi o problemă de infrastructură care nu poate fi neglijată. Nu putem învinovăţi întregul personal medical, este singurul spital unde avem personal specializat pentru marii arşi, singurul spital specializat unde avem mai mulţi medici care pot trata marii arşi, nu pot fi învinovăţiţi în masă”, spunea Vlad Voiculescu referindu-se la Spitalul de Arşi.
 
Tot atunci, ministrul Sănătăţii spunea că prioritatea sa este relocarea Spitalului de Arşi şi că a luat în calcul de mai multe ori închiderea acestei unităţi. El afirma că la acestă unitate sunt probleme grave de management şi de personal insuficient şi este inadmisibil ca după şase luni de la Colectiv să nu fi învăţat nimic.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.