Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunţă că a cerut asociaţiilor de vânători ca, în ceea ce priveşte cota de recoltare a urşilor, stabilită prin lege, să înceapă prin a împuşca ”urşii-problemă”, cei care coboară în zonele locuite de oameni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Pot să vă spun că am chemat la Minister toate asociaţiile de vânători cărora le-am comunicat foarte ferm că dacă tot trebuie să împuşcăm 426 de urşi anul acesta – şi nu pun în discuţie ceea ce a hotărât Parlamentul României – măcar să începem cu urşii-problemă, măcar să începem cu urşii care umblă prin gospodării, să începem cu urşii agresivi, să începem cu urşii care coboară în comunităţi pentru că acolo găsesc, la tomberoane, hrană mai uşor”, a afirmat Mircea Fechet, luni seară, la TVR Info.

El a spus că a ”perceput o disponibilitate” din partea vânătorilor în acest sens.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”E adevărat că pentru un vânător probabil că nu e foarte plăcut să împuşti un urs lângă tomberonul de la marginea oraşului şi nici nu mă aştept să se întâmple acest lucru, însă administratorii fondurilor cinegetice cunosc urşii-problemă şi ar trebui să-şi facă şi ei treaba şi în acelaşi timp să ne-o facem şi noi, cetăţeniim şi să scăpăm de acele exemplare care au dobândit obiceiul (de a intra în localităţi - n.r.)”, a adăugat ministrul.

El a subliniat că, în opinia sa, ”viaţa omului trebuie să aibă întotdeauna prioritate”, pentru că ”între om şi urs nu poţi să alegi decât omul”.

Două persoane au fost atacate de urs, duminică seară, într-o localitate din judeţul Braşov. Este vorba despre o fată de 14 ani, însărcinată în 6 luni, şi despre un bărbat de 68 de ani, ambii fiind răniţi şi transportaţi la spital.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.