Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, le recomandă utilizatorilor de aer condiţionat să nu folosească aparatele intermitent, setându-le pe temperaturi foarte mici, el explicând că un aparat care funcţionează o perioadă mai lungă la o temperatură mai ridicată, dar constantă, consumă mai puţin decât un aparat setat pe temperaturi foarte mici, care funcţionează intermitent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am dat o altă recomandare, nu am dat-o eu, o dau experţii: nu opriţi aparatele de aer condiţionat pe parcursul întregii zile şi seara să le daţi pe 16 grade că ne e foarte cald când ajungem acasă. E mult mai bine şi mai ieftin şi pentru consumatori să le ţinem la o temperatură constantă, ceva mai ridicată, 24 de grade, poate 25, cât alege fiecare, decât să facă aceste opriri, porniri în mod constant. E un sfat pe care îl regăsim nu doar în România, ci şi în alte state, dacă dăm o căutare pe internet cum pot să-mi eficientizez consumul, găsim un asemenea sfat”, a afirmat Sebastian Burduja, miercuri seară, la Digi 24.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Întrebat cu cât estimează că vor creşte facturile consumatorilor de electricitate, având în vedere creşterea consumului, ministrul a spus că ”e greu de făcut o estimare cu privire la facturi”, explicând că ”depinde de fiecare gospodărie” şi de economiile pe care fiecare le face.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.