Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni, într-o intervenţie la Digi24, că marţi va avea loc o întâlnire cu prefecţii şi inspectoratele şcolare judeţene, pentru pregătirea începerii anului şcolar, el precizând că la discuţii va participa şi premierul Nicolae Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Sorin Cîmpeanu a precizat că a ieşit dintr-o întâlnire a Comisiei pentru Dialog Social, în care ”s-au discutat subiecte precum admiterea în liceu, modul de abordare a burselor elevilor, pentru că a crescut bugetul de burse anul acesta, la rectificare, cu 300 de milioane de lei, modul de organizare  examenului de Bacalaureat 2023 şi lucruri care ţin de pregătirea şcolilor”.

”Mâine dimineaţă vom avea o întâlnire cu toţi prefecţii şi cu Inspectoratele Judeţene, pentru a vedea stadiul pregătirii şcolilor. La întâlnire va participa şi premierul României”, a mai spus Cîmpeanu.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Despre petiţia lansată pe platforma Declic, prin care ”se solicită preşedintelui României, Klaus Iohannis, autorul moral al proiectului „România Educată”, demiterea de urgenţă a ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, precum şi retragerea proiectelor legislative propuse de Ministerul Educaţiei”, ministrul Cîmpeanu a spus că ”orice petiţie este un drept cetăţenesc, constituţional, ce trebuie să fie respectat”.

”Cetăţenii au dreptul să facă aceste petiţii, pe orice teă. Au fost teme care au adunat multe sute de mii de semnături. Este un drept pe care îl au şi este foarte bine să fie exercitat”, a spus ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a mai afirmat că România Educată este o reformă care trebuie făcută, despre care discutăm de peste 6 ani şi jumătate.

”Eu am datoria să explic ce se întâmplă cu privire la aceste proiecte de legi ale Educaţiei. În momentul de faţă, centralizăm multe mii de amendamente, au fost propuneri foarte bune, rezultate pe parcursul celor 43 de zile de dezbatere şi peste 75 de întâlniri.

”Astăzi voi anunţa un stadiu intermediar al preluării acestor propuneri, multe dintre ele constructive, care fac din proiectele legilor educaţiei proiecte şi mai bune, ce vor fi înaintate Parlamentului”, a mai spus ministrul Educaţiei, arătând că ”Parlamentul este cel care adoptă legile, nu Ministerul Educaţiei”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.