Ministerul Educaţiei reclamă, miercuri, un fake-news distribuit pe reţelele sociale, în contextul începerii cursurilor. O declaraţie atribuită ministului Ligia Deca susţine că ”pe durata contractului educaţional, autoritatea tutelară nu mai aparţine părinţilor”. ”Semnarea contractului educaţional nu afectează exercitarea drepturilor părinteşti”, transmit oficialii ministerului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ministerul Educaţiei atrage atenţia, miercuri, printr-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook, asupra unui fake-news distribuit pe reţelele de socializare.

O declaraţie atribuită ministului Ligia Deca susţine că ”pe durata contractului educaţional, autoritatea tutelară nu mai aparţine părinţilor”

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Această afirmaţie nu îi aparţine ministrului educaţiei! Informaţia a apărut pe reţele sociale şi nu provine din surse oficiale. Semnarea contractului educaţional nu afectează exercitarea drepturilor părinteşti”, au transmis oficialii ministerului.

Potrivit acestora, conform Regulamentului de Ordine Interioară, ”unităţile de învăţământ încheie cu părinţii sau reprezentanţii legali/elevii majori, în momentul înscrierii beneficiarilor primari în registrul unic matricol, un contract educaţional, în care sunt înscrise drepturile şi obligaţiile reciproce ale părţilor, conform prevederilor legale în vigoare”.

”Prin hotărâre a consiliului de administraţie, la contractul educaţional pot fi adăugate şi alte clauze, a căror natură nu poate afecta interesul superior al beneficiarului primar în funcţie de specificul fiecărei unităţi şi după consultarea consiliului reprezentativ al părinţilor/reprezentanţilor legali, prin act adiţional semnat de ambele părţi”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.