Anul şcolar 2016-2017 are 35 de săptămâni de cursuri, însumând 169 de zile lucrătoare, se arată în proiectul Ministerului Educaţiei care mai stabileşte că profesorii vor avea posibilitate să stabilească singuri când se vor susţine lucrările semestriale, cu condiţia ca examinările să fie, de regulă, la sfârşitul semestrului.
Anul şcolar 2016-2017 are 35 de săptămâni de cursuri, însumând 169 de zile lucrătoare, excepţie făcând clasele terminale din învăţământul liceal, unde anul şcolar are 32 de săptămâni de cursuri şi se încheie în data de 2 iunie 2017, dar şi clasa a VIII-a unde anul şcolar are 34 de săptămâni şi se încheie în data de 16 iunie.
”Ministerul Educaţiei lasă la decizia profesorilor stabilirea perioadelor de susţinere a lucrărilor semestriale, cu condiţia ca evaluările să aibă loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare şi cu cel puţin două săptămâni înainte de finalul fiecărui semestru”, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării într-un comunicat remis agenţiei News.ro
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
În proiectul de ordin al ministrului Educaţiei privind structura anului şcolar 2016 - 2017, oficialii au avut în vedere organizarea pe o perioadă de opt zile lucrătoare a programului „Şcoala altfel”, între 12 şi 14 septembrie 2016 fiind perioada de acomodare a elevilor şi profesorilor cu programul de studiu după terminarea vacanţei. Alte cinci zile sunt dedicate activităţilor programului „Şcoala Altfel” însă, faţă de anii precedenţi, în următorul an şcolar, cadrele didactice şi conducerile şcolilor vor avea posibilitatea să decidă ce activităţi vor avea elevii şi când vor fi programate. Singura limitare stabilită de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării este ca activităţile legate de programul „Şcoala Altfel” să fie organizate cu două săptămâni înainte sau după vacanţe.
De asemenea, proiectul de structură a anului şcolar 2016 - 2017 are în vedere ca unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare să marcheze zilele de 5 octombrie, Ziua internaţională a educaţiei, 5 iunie, Ziua învăţătorului şi 1 iunie, Ziua copilului.
Colectarea opiniilor şi sugestiilor în legătură cu acest proiect se va desfăşura în perioada 23 iunie - 4 iulie 2016. Sunteţi invitaţi să transmiteţi propunerile dvs. de îmbunătăţire pe adresa de e-mail dezbateripublice@edu.gov.ro, se mai arată în comunicatul citat.
Vacanţa de vară începe sâmbătă, 25 iunie, şi se încheie duminică, 11 septembrie. Anul şcolar care tocmai se termină a fost mai scurt cu două zile decât precedentul, însumând 175 de zile lucrătoare. Ca noutate, vacanţa de iarnă a fost mai lungă, având trei săptămâni, în loc de două, săptămâna în plus la vacanţa de iarnă scurtând cu şapte zile vacanţa de vară.
Anul şcolar 2016/2017 va debuta pe 12 septembrie cu trei zile de poveşti de vacanţă, urmând ca în 15 septembrie să înceapă şcoala obişnuită, a anunţat, marţi, la o dezbatere despre învăţământul profesional, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.
"Copiii vor fi invitaţi la şcoală pe 12 septembrie pentru primele trei zile care sunt poveşti de vacanţă şi pe 15 septembrie vom începe şcoala obişnuită. Deci un fel de Şcoala altfel, neobligatorie, dar ce frumos e să spui poveşti! Intrarea aceasta în şcoală va fi naturală. 12 este o zi de luni", a spus ministrul Educaţiei.
Curaj a adăugat că, începând din anul şcolar următor, ar putea fi aduse şi unele modificări în programul "Şcoala altfel".
"Sperăm că vor mai fi mici ingrediente referitoare la Şcoala altfel", a spus Curaj. Demnitarul a precizat că festivităţile de deschidere a anului şcolar vor avea loc în 15 septembrie.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.