Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a marcat, marţi, la Baza 57 Aeriană ”Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino" de la Mihail Kogălniceanu a începerea lucrărilor de construcţie a unei noi piste de decolare-aterizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La finalul acestei activităţi, ministrul Tîlvăr a evidenţiat faptul că alocarea constantă pentru bugetul Apărării a unui procent de 2% din PIB, începând cu 2017, ridicat la 2,5% din acest an, începe să producă efecte concrete, demonstrând realismul angajamentelor pe care  Armata României şi le-a asumat pentru modernizarea tehnicii, echipamentelor de luptă şi a infrastructurii”, a transmis, marţi, Ministerul Apărării.

Ministrul precizează că ”aceste investiţii vor îmbunătăţi în mod semnificativ capacităţile de operare şi de instruire  ale Forţelor Aeriene Române şi ale celor aliate care vor putea fi găzduite aici”.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În plus, potrivit ministrului, investiţiile ”vor contribui în mod semnificativ şi la dezvoltarea economică a comunităţilor locale - localitatea de reşedinţă, Mihail Kogălniceanu, dar şi celelalte unităţi administrativ-teritoriale din proximitate, prin crearea de noi locuri de muncă şi atragerea de investiţii importante  pentru întregul judeţ Constanţa".

Şeful Forţelor Aeriene Române, generalul-maior Baraboi, a declarat că proiectul de extindere a Bazei 57 Aeriană va avea ca rezultat prima capabilitate militară şi, totodată, primul element complet şi complex de infrastructură aeroportuară construit de România după anul 1990.

”Extinderea Bazei 57 Aeriană reprezintă un pas important în eforturile României de adaptare la noile realităţi ale mediului de securitate actual şi viitor şi o contribuţie majoră la  consolidarea rolului de pilon de stabilitate pe care ţara noastră şi l-a asumat în regiunea Mării Negre", a declarat generalul-maior Baraboi. 

Întregul proiect de investiţii pentru modernizarea şi extinderea  Bazei 57 Aeriană ”Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino" de la Mihail Kogălniceanu are o valoare totală de aproximativ 12,173 mld. lei, fără TVA, iar finalizarea acesteia este estimată a avea loc în aproximativ 240 de luni de la aprobarea acestuia, care a avut loc în anul 2021.

În final, suprafaţa bazei va fi de circa 2.800 de hectare.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.