Mii de persoane asistă, luni, la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, prilejuită de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, în timp ce la rând sunt peste 45.000 de pelerini care aşteaptă să se închine la moaşte. Liderii PSD, PNL şi USR, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă şi Elena Lasconi, urmăresc slujba din mulţime, şi nu de pe scena amenajată pentru oficialităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
 
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
Slujba are loc pe un podium amplasat pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane din Iaşi. 
 
Sfânta Liturghie este oficiată de un sobor format din 20 de preoţi, între care IPS Teofan - Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Părinte Nikitas - Arhiepiscop de Thyateira şi de Marea Britanie, IPS Laurenţiu - Mitropolitul Ardealului, IPS Irineu - Mitropolitul Olteniei, IPS Teodosie - Arhiepiscopul Tomisului şi IPS Casian - Arhiepiscopul Dunării de Jos.
 
La evenimentul religios şi-au anunţat prezenţa mai mulţi candidaţi la prezidenţiale, respectiv Marcel Ciolacu (PSD), Nicolae Ciucă (PNL), Elena Lasconi (USR), Mircea Geoană (independent), George Simion (AUR), Ludovic Orban (Forţa Dreptei) şi Cristian Diaconescu (independent).
 
Premierul Marcel Ciolacu, lider al PSD, a venit pe pietonal însoţit de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, de liderul local social-democrat, Bogdan Cojocaru, şi de alţi membri PSD. 
 
 
La rândul său, şeful PNL, Nicolae Ciucă, şi-a făcut apariţia alături de edilul Mihai Chirica, de şeful Consiliului Judeţean, Costel Alexe, şi de liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru.
 
 
Atât Ciolacu, cât şi Ciucă au ales să asiste la slujbă din mulţime şi nu de pe scena amenajată pentru oficialităţi. Şi Elena Lasconi (USR) a rămas pe pietonal, în mulţime, în timpul slujbei religioase. 
 
George Simion, liderul AUR, a venit la slujbă însoţit de Gigi Becali. Cei doi s-au închinat şi la racla cu sfintele moaşte, fără a sta la rând, precum ceilalţi pelerini.
 
În zona centrală a Iaşiului au fost montate mai multe ecrane, pe care oamenii pot urmări slujba religioasă.
 
Între timp, continuă pelerinajul de la Catedrala Mitropolitană. Peste 45.000 de credincioşi aşteaptă la rând. Potrivit jandarmilor, până luni dimineaţă, au trecut pe la racla cu sfintele moaşte, în total, peste 200.000 de pelerini.
 
Pelerinajul religios de la Iaşi ar urma să se încheie luni seară, când moaştele Sfintei Cuvioasa Parascheva vor fi reintroduse în Catedrala Mitropolitană din Iaşi. Totuşi, organizatorii pelerinajului ar putea să amâne acest moment, dacă la rând se vor mai afla mulţi oameni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.