Medicul de la Spitalul CF 2 din municipiul Braşov, prins în flagrant, marţi, în timp ce primea mită de la un pacient, a fost reţinut pentru 24 de ore. Anchetatorii au instrumentat până acum zece fapte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov a dispus, marţi seară, reţinerea medicului de la Spitalul CF 2 din municipiul Braşov prins în flagrant în timp ce primea mită de la un pacient.

De asemenea, anchetatorii au anunţat că în sarcina sa s-au reţinut până acum 10 fapte de luare de mită.

”Marţi, 23.07.2024, ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie, la delegarea şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au realizat prinderea în flagrant a unei persoane, medic la un spital din municipiul Braşov, după ce a primit de la un pacient suma de 200 de lei cu titlu de mită pentru îndeplinirea unui act medical aflat în atribuţiile sale de serviciu. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi luare de mită faţă de două cadre medicale asupra cărora există suspiciunea că le-au fost remise sume de bani sau alte bunuri pentru îndeplinirea actului medical”, se arăta într-un comunicat dat publicităţii, marţi, de Direcţia Generală Anticorupţie.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că persoana prinsă în flagrant este medic de boli interne la Spitalul CF 2 din municipiul Braşov. Al doilea cadru medical este asistenta acestuia. 

Imediat după flagrant, pentru documentarea probatoriului din cadrul dosarului penal întocmit, procurorul de caz a delegat poliţiştii DGA – Serviciile Judeţene Anticorupţie Covasna, Braşov şi Harghita, să efectueze cinci percheziţii domiciliare.

Trei dintre acestea au avut loc la spitalul la care este angajat medicul şi două la locuinţele unor persoane din localitatea Sânpetru, judeţul Braşov.

 

 

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.