Bacteriile care există la nivelul cavităţii orale sau care sunt asociate bolilor stomatologice pot afecta sănătatea generală a copiilor, dar şi a adulţilor, afirmă medicul Abel Moca, specialist în pedodonţie la Clinica MaxiloMED. Acesta subliniază că prima vizită la stomatolog a copiilor trebuie făcută fie la erupţia primului dinte, fie înainte de împlinirea primului an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Foarte multe dintre bacteriile care au fost descoperite la nivelul cavităţii orale şi asociate cu patologii ale cavităţii orale se găsesc în diferite boli generale, chiar şi în diferite artroze, sunt o grămadă de efecte pe care sănătatea orală le are asupra sănătăţii generale sau lipsa sănătăţii orale le poate avea asupra sănătăţii generale”, a afirmat, miercuri seară, la Medika TV, medicul Abel Moca, specialist în pedodonţie la Clinica MaxiloMED. 
 
Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
El a spus că prima vizită la stomatolog a copiilor trebuie făcută fie la erupţia primului dinte, fie înainte de împlinirea primului an.
 
Medicul a precizat că încă de la apariţia primului dinte trebuie folosită pasta de dinţi cu fluor. 
 
Abel Moca a adăugat că un dinte temporar scos afectează şi dinţii definitivi, în ceea ce priveşte forma şi poziţia acestora pe arcada dentară.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.