Medicul primar nefrolog Cristina Căpuşă de la Spitalul Clinic de Nefrologie Carol Davila din Bucureşti, a precizat că boala cronică renală defineşte un grup mare de afecţiuni ale rinichiului, astfel că evoluţia este diferită, la fel şi tratamentul. ”Opt din zece pacienţi care se internează la noi sunt cu boală cronică de rinichi”, afirmă medicul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Opt din zece pacienţi care se internează la noi sunt cu boală cronică de rinichi. Această boală are o incidenţă mare şi pare să fie în creştere, nu doar în România, ci la nivel mondial. Oriunde pe mapamond, unul din zece adulţi suferă de boală cronică de rinichi în  diferite stadii. În ciuda numelui, boala cronică de rinichi nu este o boală, ea definete un gup mare de afecţiuni cronice ale rinichiului care pot să evolueze către pierderea completă a funcţiei rinichilor, când e nevoie să înlocuieşti cu dializă sau transplant. Boala cronică de rinichi are foarte multe cauze, nu este una singură, ca atare şi evoluţia este diferită, în funcţie de cauză. Şi tratamentul este cu totul altul”, a declarat Cristina Căpuşă.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Medicul s-a referit şi la importanţa efectuării de analize medicale.
 
”Nu trebuie gândită boala cronică de rinichi ca pierderea funcţiei rinichiului. Până când se pierde funcţia rinichiului, ceea ce se vede în analize pe creşterea creatininei în analizele de sânge, în spate este o perioadă lungă de timp în care a fost afectată structura rinichiului. Acest lucru se vede numai din analize de urină. De asta trebuie să învăţăm şi populaţia şi medicii de orice specialitate să nu omită examenul de urină în analizele uzuale ale pacientului”, a adăugat Cristina Căpuşă.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.