Managerul Spitalului de Arşi din Capitală, Cristian Toma, critică în termeni duri modul în care autorităţile locale au colaborat cu unele dintre unităţile sanitare, el arătând că spitalul pe care îl conduce plăteşte amenzi pentru că Primăria Sectorului 1, care deţine clădirea, nu a fost capabilă să repare o izolaţie. Managerul ironizează şi activitatea ASSMB, spunând că instituţia are mai mulţi angajaţi decât Ministerul Sănătăţii şi DSP Bucureşti la un loc, dintre care unii sunt pictori sau profesori de geografie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti, Cristian Toma, a criticat dur, marţi seară, la o dezbatere organizată de PNL pe teme de sănătate, modul în care primarul general Gabriela Firea şi primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, s-au raportat la sistemul sanitar.

El a criticat lipsa unei strategii de dezvoltare a serviciilor medicale pe termen lung a Administraţiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), spunând că în primii doi ani de funcţionare la ASSBM "s-au adunat rudele şi pilele domnului Oprescu (fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu – n.r.)".

În contextul în care imobilul şi terenurile Spitalului de Arşi se află în administrarea Primăriei Sectorului 1, managerul unităţii medicale a acuzat că spitalul plăteşte amenzi pentru că primăria de sector nu a reparat o izolaţie.

"Domnul Tudorache nu e în stare de doi ani de zile să repare izolaţia la demisolul Spitalului de Arşi unde se infiltrează apa în bucătărie şi luăm amenzi de la DSV, dar văd că desenează machete 3D. (...) Copiem de pe Google şi aruncăm praf în ochii proştilor”, a afirmat Cristian Toma.

El a reclamat de asemenea numărul mare de angajaţi ai ASSMB şi faptul că aceştia nu sunt specialişti în sănătate.

"ASSMB-ul de acum cred că are mai mulţi angajaţi decât Ministerul Sănătăţii şi DSP Bucureşti la un loc. Sigur că ei sunt pictori, profesori de geografie şi de istorie, dar acest ASSMB nu a reuşit să aloce încă 900.000 de euro la Spitalul Foişor să se ia RMN-ul şi să se introducă în Departamentul de radiologie înainte de a se închide clădirea veche, reparată. Şi a rămas, când or fi bani, dar în schimb s-au făcut poze cu Spitalul Foişor, ce frumos este”, a mai afirmat managerul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.