Măsurile anunţate de reprezentaţii Aeroportului Internaţional ”Henri Coandă” în cazul îmbolnăvirilor cu coronavirus apărute în China includ afişe în limbile română, engleză şi chineză în vederea informării publicului privind pericolul reprezentat de noul coronavirus, aceleaşi informaţii regăsindu-se şi pe cele peste 70 de monitoare comerciale instalate în terminalele aeroportului. De asemenea,serviciul medical al Aeroportului Henri Coandă este pregătit să intervină permanent cu două echipe medicale complete şi este dotat cu două ambulanţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”În vederea informării publicului privind pericolul reprezentat de noul coronavirus (2019-nCoV), la Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti au fost instalate, din seara zilei de 23 ianuarie, afişe în limbile română, engleză şi chineză. Astfel, pasagerii cu simptome respiratorii care au călătorit în China sau în alte zone afectate de noul coronavirus sunt sfătuiţi să contacteze imediat serviciul medical al aeroportului şi să raporteze istoricul de călătorie. De asemenea, sunt oferite sfaturi pentru cei care plănuiesc să viziteze China sau altă ţară afectată de noul coronavirus”, anunţă reprezentanţii aeroportului.
Aceleaşi informaţii sunt prezentate şi prin intermediul a peste 70 de monitoare comerciale instalate în terminalele aeroportului.
Serviciul medical al Aeroportului Henri Coandă este pregătit să intervină permanent cu două echipe medicale complete (medic, asistent, ambulanţier) şi este dotat cu două ambulanţe complet echipate.

Autorităţile sanitare au propus miercuri achiziţia de termo-scannere pentru amplasarea pe aeroporturile internaţionale, pentru a fi depistate persoanele cu febră, în vederea prevenirii apariţiei şi răspândirii unor infecţii cu coronavirus similar celui apărut în China.

De asemenea, s-a stabilit că eventualele cazuri vor fi tratate la "Matei Balş", "Victor Babeş" şi la spitalele de boli infecţioase din Iaşi, Cluj şi Timişoara, iar toate autorităţile de sănătate publică, inclusiv medicii de familie, vor fi informate privind definiţia de caz.

"Riscul există, el nu poate fi exclus, dar dacă vedem că în afara Chinei până în momentul de faţă sunt şase-şapte cazuri, atunci în momentul de faţă discutăm de o probabilitate redusă, dar cu siguranţă nu putem să excludem apariţia unui caz şi în România şi în Uniunea Europeană în general", a afirmat medicul Alexandru Rafila.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.