Ministerul Sănătăţii precizează că, în urma incendiului de joi dimineaţă, de la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, 14 pacienţi au fost transferaţi într-o secţie COVID-19, iar 1 pacient e la ATI. Infirmiera rănită are arsuri pe 20% din suprafaţa corpului, nu pe 40%, cum se anunţase iniţial. De asemenea, conform MS, unitatea sanitară nu are autorizaţie de securitate la incendiu. Şi ISU Prahova a anunţat că Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti nu are autorizaţie de securitate la incendiu pentru Secţia externă de boli infecţioase, precizând că nici nu a făcut demersuri în acest sens.
UPDATE - Oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă anunţă, în urma incendiului izbucnit la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, că unitatea sanitară nu are de mai mulţi ani autorizaţie de securitate la incendiu şi nici nu a făcut demersurile necesare obţinerii acesteia. Anul acesta, specialiştii ISU au amendat spitalul pentru lipsa autorizaţiei chiar în cazul secţiei unde a izbucnit focul.
„Spitalul a avut o autorizaţie de securitate la incendiu emisă în anul 2010, ulterior a obţinut o altă autorizaţie în anul 2014, între timp au mai fost făcute recompartimentări, modernizări şi schimbări de destinaţie pentru care nu s-a solicitat autorizaţie de securitate la incendiu. În luna februarie a.c., Secţia de Boli Infecţioase a fost verificată şi sancţionată contravenţional cu amendă 10.000 lei pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu”, a transmis, joi, ISU Prahova.
Cauza incendiului nu a fost stabilită, până la ora transmiteri acestei ştiri.
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Urmare a informaţiilor primite din partea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, cei 15 pacienţi transferaţi din secţia exterioară sunt, în acest moment, în stare stabilă şi au rămas internaţi în unitatea sanitară unde primesc asistenţă medicală de specialitate. Unul dintre pacienţi se află internat în secţia ATI, iar ceilalţi 14 într-o secţie medicală COVID-19. Cadrul medical care a fost transferat în această dimineaţă la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti se află, în prezent, în evaluare medicală, are arsuri pe o suprafaţă de aproximativ 20% din suprafaţa corporală şi a solicitat să nu fie transmise public alte informaţii despre starea sa de sănătate”, precizează MS într-un comunicat.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Inspecţia Sanitară de Stat a făcut acţiuni de verificare în ultimii doi ani, în conformitate cu competenţele deţinute.
În anul 2020, au fost aplicate 10 amenzi în valoare de 65 000 lei, din care pentru Sectia de Boli Infecţioase - laborator analize medicale a fost aplicată o amendă de 3000 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor medicale.
În cadrul controlului efectuat în luna august 2021 de către inspectorii sanitari, unitatea sanitară ploieşteană a fost amendată cu suma de 20.800 lei pentru deficienţe legate de procesul de dezinfecţie şi de aplicarea protocoalelor privind dezinfecţia şi curăţenia. La secţia exterioară nu au existat deficienţe constatate în acest an.
”Menţionăm că, în conformitate cu ultimele informaţii primite de la reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, unitatea sanitară nu are autorizaţie la incendiu”, subliniază ministerul.
Doi pacienţi cu COVID-19 au murit carbonizaţi şi o infirmieră a suferit arsuri în urma incendiului izbucnit joi dimineaţă, la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.