Bărbatul diagnosticat cu malarie după ce a călătorit în Camerun rămâne internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi, el fiind stabil din punct de vedere hemodinamic şi respirator. Medicii atrag atenţia persoanelor care călătoresc în zone cu risc ridicat de contractare a malariei că nu există vaccin care să prevină boala, dar că pot fi folosite soluţii farmaceutice care protejează împotriva înţepăturii de ţânţari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Bărbatul de 41 de ani revenit din Camerun la sfârşitul lunii iulie şi internat la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva Iaşi cu diagnosticul „malarie”este stabil hemodinamic şi respirator şi rămâne internat, fiind sub observaţie multidisciplinară a medicilor infecţionişti şi de terapie intensivă.
„Procedăm în felul acesta pentru că, aşa cum am mai spus, boala poate determina manifestări imprevizibile”, a declarat, marţi, managerul spitalului ieşean, Florin Roşu.
Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Acesta subliniază că malaria este cauzată de înţepătura ţânţarului anofel, iar boala este endemică mai ales în zona subsahariană dar au fost întâlnite cazuri rare şi în Delta Dunării. 
„Ca măsură de prevenţie, nu există vaccin împotriva malariei. Ca sfat, pentru cei care călătoresc în zone endemice, există profilaxie cu medicamente antimalarice, trebuie folosite plasele de ţânţari şi produsele farmaceutice - soluţii şi unguente care protejează împotriva înţepăturii de ţânţari”, subliniază medicul Florin Roşu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.