Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi scoate la concursul de admitere pentru studiile de licenţă 3.790 de locuri, taxa de înscriere la examen fiind ca şi anul trecut de 150 de lei. În premieră copiii absolvenţilor facultăţilor universităţii vor plăti cu 50 de lei mai puţin, măsură luată de conducerea instituţiei de învăţământ pentru atragerea unui număr cât mai mare de studenţi. Înscrierile la admitere vor începe luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

La Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi sunt disponibile în total 3.790 de locuri la concursul de admitere pentru studiile de licenţă, dintre care 1.748 de locuri sunt la buget, iar 1.590 de locuri sunt la taxă. 

Potrivit reprezentanţilor Universităţii, taxa de înscriere la examen este, ca şi anul trecut, de 150 de lei, iar în premieră, anul acesta, copiii absolvenţilor facultăţilor universităţii beneficiază de o reducere cu 50 de lei la taxa de înscriere.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou

"Este o măsură de fidelizare şi ne dorim totodată să avem cât mai mulţi candidaţi care să acopere în final toate locurile scoase la concurs", a afirmat, vineri, purtătorul de cuvânt al Universităţii ”Dunărea de Jos”, Bogdan Nistor.  

De asemenea, copiii personalului didactic sau didactic auxiliar, aflat în activitate sau pensionat, sunt scutiţi de plata taxei de înscriere şi beneficiază şi de gratuitate la cazare în căminele din campusurile studenţeşti. Nu plătesc taxa de înscriere nici orfanii de ambii părinţi, dar nici tinerii proveniţi din casele de copii sau din sistemul de plasament familial. 

Candidaţii au posibilitatea să se cazeze pe timpul desfăşurării probelor de concurs, respectiv 15-19 iulie, precum şi în perioada 25-26 iulie în cazul Facultăţii de Medicină şi Farmacie.

Pentru studiile universitare de licenţă la buget cele mai multe locuri sunt la Facultatea de Medicină şi Farmacie (266), la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică (250), dar şi la Facultatea de Inginerie (210 locuri), iar cele mai puţine la Facultatea de Arte (30).

Înscrierile la examen se vor face în perioada 10-15 iulie, în timp ce probele de concurs se vor derula între 17 şi 19 iulie, iar primele rezultate vor fi afişate în intervalul 20-21 iulie, după care candidaţii declaraţi admişi trebuie să-şi depună diplomele de bacalaureat în original până pe 24 iulie. Candidaţii care nu vor aduce diplomele în original îşi vor pierde locurile, iar ierarhiile din fiecare facultate vor fi refăcute. Astfel, rezultatele finale vor fi afişate pe 26 iulie până la ora 16.00.  

La Facultatea de Medicină şi Farmacie probele se vor susţine în intervalul 25-26 iulie, astfel încât afişarea rezultatelor şi rezolvarea contestaţiilor se vor face până pe 27 iulie. iar până pe 31 iulie candidaţii sunt aşteptaţi să aducă diplomele în original. Listele finale cu viitorii studenţi la medicină vor fi cunoscute abia pe 2 august 2017.

Admiterea la facultăţile Universităţii se face pe bază de test grilă, iar în media finală de admitere 50% reprezintă nota la test şi 50% media de la examenul de bacalaureat. Excepţii sunt la Facultatea de Medicină şi Farmacie unde media finală la admitere este 100% nota la testul grilă; la Facultatea de Arte unde nota de la bacalaureat nu contează deloc, admiterea constând în două probe de aptitudini, prima fiind eliminatorie, iar a doua prevăzută cu notă; la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport unde media finală de admitere se calculează astfel – 50% nota la proba sportivă  şi 50% media de la bacalaureat. De asemenea, o etapă eliminatorie, se organizează şi în cazul admiterii la domeniul Teologie, din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie.

Totodată, olimpicii care aleg să devină studenţi ai Universităţii nu dau examen de admitere, aceştia având locurile asigurate. Pe de altă parte, taxele de şcolarizare la Universitatea Dunărea de Jos variază, cea mai mare, de 6.000 de lei pe an, fiind la Facultatea de Medicină, iar cea mai mică, de 2.700 de lei pe an la facultăţi precum Educaţie Fizică, Litere sau Economie.

Universitatea ”Dunărea de Jos”, cu 13 facultăţi în componenţă, are în prezent peste 12.500 de studenţi, care sunt şcolarizaţi în toate cele trei cicluri de învăţământ, respectiv licenţă, masterat şi doctorat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.