Peste 20.000 de oameni au primit despăgubiri pentru cheltuieli medicale cu ajutorul asigurărilor de viaţă, iar 4 din cele 5 cele mai mari indemnizaţii plătite în baza acestui tip de poliţă au fost acordate ca urmare a decesului persoanelor asigurate, arată Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).
”În fiecare zi, românii apelează la protecţia oferită de asigurările de viaţă. Astfel, un Top 5 al acoperirilor accesate de oameni arată că în baza acestor poliţe sunt decontate, în principal, cheltuielile medicale, spitalizarea, intervenţiile chirurgicale şi incapacitatea temporară de muncă. Foarte important însă, acoperirea în caz de deces a ajutat mii de familii care, din păcate, au pierdut pe cineva drag. De altfel, 4 din cele 5 cele mai mari indemnizaţii plătite în baza acestui tip de poliţă au fost acordate ca urmare a decesului persoanelor asigurate”, arată UNSAR.
Practic, poliţele de viaţă au fost accesate de peste 20.000 de ori pentru cheltuieli medicale necesare ca urmare a unui accident sau a unei boli – o cifră care arată că această acoperire este esenţială pentru protecţia noastră, mai ales în contextul creşterii costurilor medicale. Totodată, peste 6.000 persoane asigurate au beneficiat de spitalizare decontată în baza unei poliţe de viaţă, ceea ce reprezintă un sprijin financiar important pentru familiile care au trebuit să navigheze o perioadă dificilă.
În aceeaşi perioadă, au fost peste 6.000 de accesări pentru intervenţii chirurgicale ce au fost necesare, ca urmare a unui accident sau a unei boli, servicii care se adaugă celor de spitalizare şi care demonstrează necesitatea unui sprijin financiar atunci când neprevăzutul se produce, în timp ce peste 4.600 de familii au primit indemnizaţii ca urmare a decesului unei persoane dragi. Nu în ultimul rând, asigurările de viaţă au acoperit costurile generate de incapacitatea temporară de muncă – unde s-au înregistrat peste 4.300 de accesări.
„Asigurările de viaţă oferă un sprijin financiar esenţial în momentele dificile, contribuind la bunăstarea familiilor şi la menţinerea nivelului de trai atunci când riscurile îşi fac simţită prezenţa în viaţa noastră. Este esenţial să creştem accesul oamenilor şi al companiilor la astfel de soluţii, cu beneficii directe atât pentru români, cât şi pentru economie - pe termen mediu şi lung”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.
Cele mai accesate 5 beneficii ale asigurărilor de viaţă s-au menţinut şi în primul trimestru al anului 2024, ceea ce arată că românii sunt din ce în ce mai conştienţi de riscurile cu care se confruntă şi mai preocupaţi de siguranţa financiară a lor şi a familiilor lor.
„Bunăstarea unui om este la intersecţia unei multitudini de factori care o afectează: de la alimentaţie, activitate fizică, mediu, echilibru emoţional, factori de stres, relaţii sociale. Însă totul pleacă de la informarea corectă şi de la conştientizarea riscurilor care ne afectează sănătatea şi viaţa. Este important ca oamenii să înţeleagă riscurile şi să se protejeze din punct de vedere financiar”, a precizat Roxana Băluţă, specialist asigurări viaţă şi sănătate & coordonator programe UNSAR.
Înfiinţată în 1994, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe. Asigurătorii din România plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.