Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, consideră că principalul eşec al preşedintelui Klaus Iohannis este faptul de nouă ani vorbim despre proiectul România educată, iar în acest timp au intrat în sistem 1,8 milioane de copii care nu au văzut nicio schimbare importantă.
Daniel Funeriu a declarat, miercuri, la Prima News, că înainte de a introduce camerele de luat vedere la bacalaureat, acest examen era o fraudă naţională.
“Înainte să introduc camere de luat vederi, celebrele camere de luat vederi, la bacalaureat, bacalaureatul era o fraudă naţională. Înainte de a începe lupta împotriva plagiatorilor, tot în 2011, era lucru comun să dai teză de doctorat copiind pe altcineva şi atunci, neavând aceste repere morale solide, aveam profesori universitari care erau plagiatori. Ce ne putem aştepta de la ei? Aveam generaţii întregi de copii unde numere colosale de copii obţineau bacalaureatul prin fraudă şi umpleau băncile universităţilor. Deci pot să organizez oricum învăţământul dacă profesorul de la catedră e un plagiator, dacă elevul care intră la facultate este prost pregătit. Degeaba ai săli de clasă frumos văruite şi tablă interactivă. Şi cred că aici este principalul eşec al preşedintelui, pentru că ne-a spus încă de la începutul mandatului, ne-a spus de România educată. Am fost foarte bucuros pentru că am spus, uite, în sfârşit, cineva care va face din educaţie o dinamică societală. (…) Ce înseamnă ca educaţia să fie o dinamică societală. Dacă educaţia este o dinamică societală, înseamnă că cunoaşterea, căutarea cunoaşterii este un reflex. În orice moment al vieţii un om caută cunoaşterea”, a declarat Daniel Funeriu.
Evenimente
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
El a precizat că eşecul preşedintelui este că vorbim de nouă ani de România educată şi nu s-a făcut nimic concret în acest sistem.
“Aici este principalul eşec al preşedintelui Iohannis. Ne-a promis că va face din educaţie o dinamică societală. De nouă ani vorbim de România educată. În nouă ani au intrat în sistem 1,8 milioane de copii care n-au văzut nicio schimbare importantă”, a explicat fostul ministru al Educaţiei.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.