Ministrul Mediului Mircea Fechet susţine că sunt între 5.000 şi 6.000 de români care ”pun o pâine pe masă” datorită sistemului de garanţie-returnare. ”Caută sticle prin oraş, prin coşuri stradale, sticle care, în mod normal, ar fi ajuns la groapa de gunoi”, susţine Mircea Fechet. Ministrul susţine că cei care caută PET-uri în coşurile de gunoi nu ar trebui amendaţi de Poliţia Locală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ar fi între 5.000 şi 6.000 de români care astăzi pun o pâine pe masă datorită sistemului de garanţie-returnare. Caută sticle prin oraş, prin coşuri stradale. Sticle care, în mod normal, ar fi ajuns la groapa de gunoi. Un cetăţean mi-a trimis ieri o fotografie cu un proces verbal pentru că a fost amendat de Poliţia Locală pentru că a scos un PET dintr-un coş”, a spus Mircea Fechet la Prima TV. 
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Ministrul Mediului a fost întrebat care a fost motivul concret pentru care a fost amendat cetăţeanul respectiv. 
 
”Nu mi-e foarte clar, însă cred că e o greşeală şi profit de ocazie să exprim public opinia mea. Eu cred că e greşit să amendezi un om care ia PET-ul dintr-un coş de gunoi, pentru că acel PET ar fi ajuns la groapă. În situaţia în care îl pune într-un RVM, într-un aparat automat, pe lângă faptul că câştigă 50 de bani, ne asigurăm că acel PET ajunge într-o fabrică de reciclare. Cel mai mare procesator de PET-uri din România şi din Sud-Estul Europei mi-a spus că pentru prima dată în istoria companiei, şi sunt înfiinţaţi imediat după Revoluţie, au renunţat la importul de PET din altă ţări, pentru mine este o veste extraordinară”, a conchis Mircea Fechet.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.