Clădirea Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea va fi reabilitată în urma unei investiţii de peste 136 de milioane de lei, bani asiguraţi de Ministerul Dezvoltării. Podul imobilului va fi reamenajat pentru a găzdui spaţii de învăţământ şi administrative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie din municipiul Oradea şi reamenajarea podului pentru spaţii de învăţământ.

”Prin proiect, se propune reabilitarea şi restaurarea clădirii facultăţii, în concordanţă cu toate standardele, normativele, reglementările şi cerinţele actuale, şi, totodată, reamenajarea podului laturii nordice a construcţiei, pentru spaţii de învăţământ, respectiv birouri administrative, pentru cadrele didactice, şi refuncţionalizarea spaţiilor interioare existente, pentru asigurarea cerinţelor de învăţământ superior, respectiv desfăşurarea în condiţii optime a programelor de curs şi practice ale unei Facultăţi de Medicină şi Farmacie”, arată sursa citată.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Lucrările vor include intervenţii la elementele structurale afectate, reparaţii la elemente nestructurale şi instalaţii, în vederea obţinerii unui spaţiu corespunzător, recompartimentarea spaţiului interior conform noii organizări funcţionale, precum şi reabilitarea elementelor arhitecturale şi a componentelor artistice.

Suprafaţa construită este de 3.022 de metri pătraţi, suprafaţa desfăşurată de 8.529 de metri pătraţi, iar regimul de înălţime include subsol, parter, un etaj, mezanin şi mansardă.

Durata de proiectare a obiectivului este de 6 luni, iar durata de execuţie este de 24 de luni.

Valoarea totală a investiţiei este de 136.328.000 lei, din care 135.916.000 lei reprezintă finanţare asigurată de MDLPA (prin Programul naţional de construcţii de interes public sau social, derulat de Compania Naţională de Investiţii), iar 412.000 lei este suma asigurată de Universitatea din Oradea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.