Procedurile pentru construirea şi dotarea primului centru de excelenţă din România pentru tratamentul bolnavilor cu afecţiuni oncologice, prin protonoterapie încep în luna iunie, anunţă secretarul de stat Alexandru Rogobete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În urma unei vizite la cel mai mare centru de Protonoterapie din SUA - Miami Cancer Institute, Proton Therapy Center & Research Building, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Dr. Alexandru Rogobete a anunţat că experţii din SUA au oferit detalii tehnice necesare construirii şi dotării unui centru similar de excelenţă pentru diagnosticare şi tratament cu protonoterapie din România.

”Proiectul de 100 de milioane de euro din fonduri europene nerambursabile ar putea intra în procedurile de achiziţie chiar din luna aceasta”, explică secretarul de stat Alexandru Rogobete, responsabil cu implementarea PNRR în Sănătate.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Construim în România primul centru de excelenţă dedicat diagnosticării şi tratamentului cu protonoterapie din întreaga regiune. Avem fondurile necesare alocate atât pentru construcţie cât şi pentru dotare. Este un mare plus că proiectul nostru din România poate beneficia de expertiza şi experienţa celor care au construit centre similare în lume, în special în SUA”, a declarat secretarul de stat dr. Alexandru Rogobete.

Proiectul cuprinde atât partea de modernizare, reabilitare şi extindere a clădirii destinate tratamentelor de zi cu zi şi de durată, cât şi dotarea centrului cu echipamente de imagistică: PET-RMN, RMN 3T, RMN 1,5 T, PET-CT CT premium, SPECT 16 sliceuri); cyclotron pentru producerea de radioizotopi, echipamente de dozimetrie, analize medicale şi investigaţii; cyclotron pentru producerea de radioizotopi, infrastructura IT, cyberknife machine, aparat de radioterapie stereotaxică, TrueBeam ST, trilogy, RapidArc, accelerator linear.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.