Toţi elevii de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai” din Bucureşti, unde zeci de lucrări au fost anulate din motive ”absurde”, au promovat examenul la Limba română. Una dintre profesoarele colegiului, care a relatat încă de la început situaţia, afirmă că nu s-a pus niciodată problema ca elevii să nu ia examenul, pentru că au învăţat, dar nu se va şti niciodată dacă notele pe care le-au obţinut sunt cele pe care le meritau. Profesoara adaugă că nimeni nu şi-a propus să afle adevărul, ba mai mult, Ministerul Educaţiei a transmis elevilor cel mai dur mesaj prin atitudinea pe care a avut-o: ”Voi nu contaţi”. Potrivit profesoarei, elevii ”au tot dreptul să plece şi să nu se mai întoarcă într-o ţară în care e în permanenţă noapte. Noaptea minţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Aţi citit şi dumneavoastră, probabil, că toţi absolvenţii de la Şincai au promovat Bacu' la Limba română, acolo unde comisia a anulat mai multe lucrări din motive absurde şi acolo unde copiii au fost descălţaţi, pe motiv că pe adidaşi scria ceva în engleză. Mai mult, avem un singur respins, la proba la alegere, aşa că aşteptăm cu emoţii contestaţiile”, a scris, luni seară, pe Facebook, Alexandra Chirea, profesor al Colegiului.

Aceasta afirmă că profesorii nu şi-au făcut niciodată probleme că elevii nu vor lua examenul, pentru că au învăţat şi sunt copii buni.

”Problema care se pune, însă, este dacă notele pe care le-au luat aceşti copii sunt cele pentru care s-au pregătit şi la care se aşteptau. Au avut elevii de la Şincai şansa să îşi atingă potenţialul? Au avut elevii de la Şincai toate condiţiile să arate ceea ce pot? Au avut elevii de la Şincai un mediu propice unui examen? Răspunsul este clar, scurt şi cuprinzător: nu. Aş îndrăzni să spun că elevii noştri au reuşit, şi de data aceasta, împotriva sistemului”, a mai transmis profesoara.

Potrivit acesteia, nu se va afla ”dacă o notă de 9,50 ar fi putut fi un 10 curat, în condiţii normale de examen”.

”Aşa cum nu vom şti în ce măsură un 8 ar fi putut fi un 9, un 7 ar fi putut fi un 8, aşa cum nu vom putea şti în ce măsură au fost afectaţi de nedreptate şi cât de mult a contat acest lucru la probele care au urmat. Nu vom şti pentru că nimeni nu este interesat să afle. Ministerul a băgat capul în nisip şi aşteaptă să treacă, ştiţi cum e la noi, uită lumea repede. Pentru elevii de la Şincai, nu a fost niciodată vorba despre a pică sau a trece examenul. Niciodată. Pentru ei, a fost vorba despre notă cu care trec acest examen, notă care poate face diferenţa mai târziu, la admiterea la facultate. Şi chiar dacă nu ar fi vorba despre admitere, este vorba despre munca lor. Au muncit enorm şi, lovindu-se de o nedreptate ascuţită, de lipsa de respect, de o poftă creştinească de a umili, se întreabă cu ce au greşit”, a mai transmis sursa citată.

Profesoara de la Gheorghe Şincai a transmis un mesaj şi ministrului Educaţiei: ”Doamna ministru, eu nu ştiu ce să le explic acestor copii. De ce ei? Cu ce au greşit ei? M-aşteptăm, că o naivă ce sunt, să ieşiţi public şi să le cereţi scuze copiilor mei. Merită toţi, vă asigur. Nu au încercat nici să copieze, nici să facă semne pe lucrare, nici să încalce regulile. Aţi aflat de toate acestea luni seară şi semnalul pe care l-aţi dat copiilor a fost că ei nu contează. Aţi fi putut să luaţi măsuri din secunda unu, să le daţi un semnal copiilor, să le daţi încredere în ei, să arătaţi toleranţă zero faţă de astfel de comportamente, dar aţi refuzat, transmiţându-le copiilor mei cel mai crud, dureros şi odios mesaj: voi nu contaţi, puteţi fi umiliţi, nu există consecinţe”.

Profesoara consideră că are importanţă nota cu care elevii au trecut examenul, pentru că ”e munca lor şi ar fi meritat că statul asta bolnav să le ofere toate condiţiile să îşi împlinească potenţialul şi să ia notele pe care le merită, fără să existe semne de întrebare”.

”Nu numai că nu a făcut-o, dar le-a şi pus beţe în roate şi i-a tratat că pe ultimii infractori. De astăzi, au tot dreptul să plece şi să nu se mai întoarcă niciodată într-o ţară în care e în permanenţă noapte. Noaptea minţii”, a mai scris profesoara.

Elevi, părinţi şi profesori de la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai din Bucureşti au reclamat că zeci de lucrări ale elevilor care au susţinut proba de Română au fost anulate pe motiv că un cuvânt dintr-un titlu ar fi fost scris mai jos sau pe rândul următor.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.