Elena Udrea a fost exmatriculată de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, unde s-a înscris în 2016, la un master de Consiliere Pastorală şi Asistenţă Psihosocială, ea spunând atunci că vrea să îi ajute pe oameni "prin credinţă" şi că va înfiinţa "Institutul Fericirii". Decanul facultăţii a declarat, joi, pentru News.ro, că Udrea a fost exmatriculată pentru că nu s-a prezentat la niciun examen. Elena Udrea a scris, pe Facebook, că doreşte să studieze temeinic teologia, că nu tratează examenele cum îşi iau alţii doctoratele, dar că acum este prea ocupată din cauza dosarelor penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Udrea: Chiar vreau să studiez temeinic teologia. După ce se va termina saga penală, voi relua cursurile

”Îmi pare rău că nu am reuşit să termin acum cursurile de master, pentru că pur şi simplu nu am timpul necesar şi mai ales nu am starea de spirit pentru a studia temeinic teologia în această perioadă... Eu am ales să fac acest masterat din pasiune, nu pentru CV, ca urmare dorinţa mea este chiar să cercetez, să aflu lucruri, nu să trec examenele cum îşi iau alţii «doctoratele». Când am început, aveam un dosar penal în instanţă, acum am trei!!!!!!, am câte 5, 6 termene pe lună, mii de pagini de citit, apărări de pregătit... aproape tot timpul meu e dedicat acestei saga penale...  După ce se va termina, voi relua cu siguranţă cursurile”, scrie Udrea pe pagina sa de Facebook.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Ea spune că rămâne aceeaşi practicantă religioasă şi la fel de interesată de credinţa şi influenţele credinţei asupra vieţii noastre. 

”Probabil că îmi trebuie tocmai o credinţă mai mare, pe care încă încerc să o dobândesc, pentru a putea ignora această luptă pe care o duc de trei ani şi a mă preocupa mai mult de lucruri cu adevărat importante în viaţă, cum sunt aflarea lui Dumnezeu şi relaţia noastră cu Divinitatea. Pentru că suntem aici, vă rog să citiţi o carte care vă poate schimba perspectiva asupra religiei şi sigur vă poate schimba viaţa! «Predica de pe munte», de Emmet Fox”, încheie Udrea. 

Elena Udrea, exmatriculată de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a UBB Cluj pentru că nu s-a prezentat la niciun examen

Elena Udrea nu mai urmează cursurile de master la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca pentru că a fost exmatriculată, lipsind de la toate examenele programate, a declarat, pentru News.ro, decanul facultăţii, Vasile Stanciu.

”A fost o decizie normală, domna Udrea nu a fost prezentă la niciun examen. A fost exmatriculată încă din luna octombrie a anului trecut. Probabil nu prea a fost prezentă nici la cursuri... Ceilalţi 16 masteranzi care i-au fost colegi continuă studiile”, a declarat decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Vasile Stanciu.

Elena Udrea a fost admisă în septembrie 2016 la masterul ”Consiliere pastorală şi asistenţă psihosicială” al Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, cu media finală 8,20. Udrea a participat la primul curs în 3 octombrie 2016, având cursuri în fiecare vineri şi sâmbătă.

Ea declara atunci pentru News.ro că s-a înscris la acest master de consiliere pastorală pentru a-i ajuta pe oameni "prin credinţă" şi că va înfiinţa "Institutul Fericirii", ca ONG pentru sprjinirea oamenilor de a fi "fericiţi în viaţă".

"Am dat examenul de înscriere la masterat la Babeş-Bolyai, la Cluj, şi am intrat la Consiliere pastorală şi Asistenţă psiho-socială. (...) Este un master de un an de zile, în urma căruia, pregătindu-mă în acest domeniu, îmi doresc să pot să consiliez persoanele care au credinţă religioasă în rezolvarea problemelor emoţionale pe care le au, dar de orice natură, în aşa fel încât tratarea acestor probleme să se facă şi prin practicarea credinţei, rugăciuni, prezenţă la biserică", spunea Elena Udrea.

Ea a explicat atunci că acest curs "îmbină psihologia cu credinţa religioasă ca forme de tratate a diverselor afecţiuni", indiferent de natura lor. "Dorinţa mea este de a spune lumii şi de a arăta oamenilor că pot fi fericiţi prin credinţă relgioasă", a spus Udrea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.