O delegaţie a Ministerului Mediului, condusă de ministrul Tanczos Barna, se află la Bruxelles, unde discută despre progresele realizate de România pentru a soluţiona procedurile de infringement din domeniul mediului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În perioada 18-19 mai 2022, o delegaţie a MMAP condusă de ministrul Tánczos Barna, participă, la Bruxelles, la o serie de întâlniri cu membrii Parlamentului European. Scopul întâlnirilor este acela de a-i informa pe europarlamentari asupra progreselor realizate de România pentru a soluţiona procedurile de infringement din domeniul mediului, declanşate de Comisia Europeană, precum şi discutarea solicitărilor care vizează subiecte de mediu din România, depuse în Comisia de Petiţii (PETI) a PE”, a transmis, miercuri, Ministerul Mediului.  

Sursa citată a precizat că întâlnirile sunt organizate cu sprijinul ambasadorului Iulia Matei, Reprezentantul Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană şi al europarlamentarului Vincze Loránt. 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Ministerul precizează că prima întâlnire a avut loc la sediul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE şi i-a avut ca invitaţi pe membrii Parlamentului European din România. 

Participanţii au discutat despre solicitările depuse în Comisia PETI cu privire la tăierile ilegale de păduri din România. Europarlamentarii au informat delegaţia MMAP asupra deciziei de susţinere a unei abordări comune pe acest subiect, indiferent de partidul politic sau grupul parlamentar din care fac parte. 

”Următoarele subiecte abordate în cadrul întâlnirii au fost managementul deşeurilor şi calitatea aerului. Europarlamentarii au formulat propuneri de modificare a legislaţiei naţionale în cele două domenii şi au atras atenţia asupra unor posibile măsuri europene în privinţa poluării generate de emisiile centralelor de apartament. Aceştia au susţinut identificarea de soluţii pentru promovarea sistemelor de încălzire la nivel de bloc, cartier sau oraş, în detrimentul celor individuale. În ceea ce priveşte dezvoltarea imobiliară la nivelul aglomerărilor urbane, eurodeputaţii au solicitat măsuri pentru creşterea suprafeţelor de spaţii verzi şi zone împădurite, dar şi soluţii pentru gestionarea apelor pluviale”, a mai transmis ministerul.  

Instituţia a explicat că, în ceea ce priveşte managementul populaţiei de urs brun din România, în cadrul discuţiei a fost agreată necesitatea gestionării punctuale a situaţiei la nivelul fiecărui stat membru.  

”Participanţii au salutat implementarea studiului ştiinţific de determinare a populaţiei prin metoda amprentării genetice şi au cerut măsuri eficiente de intervenţie pentru reducerea pagubelor”, a mai transmis ministerul.  

La întâlnire au participat europarlamentarii Carmen Avram (PSD), Gheorghe Falca (PNL), Dan Motreanu (PNL), Vlad Gheorghe (USR), Eugen Tomac (PMP), şi Vincze Loránt (UDMR). 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.