În continuarea campaniei „Niciun copil al Sectorului 4 nu merge la şcoală sau la grădiniţă în clădiri cu risc seismic 1”, primarul sectorului 4, Daniel Băluţă a inaugurat duminică prima şcoală construită de la zero în Capitală, în ultimii 30 de ani, arată un comunicat de presă. Construirea celor două corpuri de clădire modulară, pe structură metalică, s-a întins pe numai 90 de zile, de la stadiul de teren viran şi până la darea în folosinţă a respectivelor spaţii educaţionale. Amenajarea celor două costrucţii modulare a costat aproape 7,9 milioane de lei cu TVA, fonduri alocate din bugetul primăriei de sector.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii, aflat în incinta Liceului de Metrologie „Traian Vuia”, Primăria Sectorului 4 a utilizat tehnologie şi soluţii constructive folosite cu succes în alte ţări europene, cu experienţă în domeniu. Astfel, construirea celor două corpuri de clădire modulară, pe structură metalică, s-a întins pe numai 90 de zile, de la stadiul de teren viran şi până la darea în folosinţă a respectivelor spaţii educaţionale. Acestea vor fi folosite în perioada ce urmează pentru a găzdui elevii a două importante licee din Bucureşti – Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu şi Liceul Tehnologic de Metrologie Traian Vuia. Clădirile acestora, construite în urmă cu zeci de ani, se află acum în grad de risc seismic 1 şi vor fi consolidate şi modernizate de îndată ce vor fi eliberate.  În total, de spaţiile educaţioanale nou construite şi dotate conform ultimelor standarde, vor beneficia 1576 de elevi ai celor două unităţi de învăţământ”, au transmis reprezentanţii Primăriei Sectorului 4, într-un comunicat de presă remis duminică News.ro.

Amenajarea celor două costrucţii modulare a costat aproape 7,9 milioane de lei cu TVA, fonduri suportate din bugetul local al sectorului 4.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

„Acestea au câte 1.380 mp fiecare (în total, 2750 mp), şi sunt vor fi dotate cu tot ceea ce este necesar pentru desfăşurarea optimă a activităţilor educative. În interiorul acestora au fost amenajate 34 săli de clasă, spaţii administrative, grupuri sanitare, cancelarie, cabinet medical, camera de pază şi spaţii de depozitare”, precizează sursa citată.

La finalul lucrărilor ce se vor desfăşura în cazul clădirilor vechi, şcolile sus-menţionate vor reveni în aceste locaţii, iar construcţiile modulare vor fi parte a unui hub tehnologic educaţional.

În cuprinsul acestui proiect, clădirile respective vor găzdui elevii tuturor unităţilor de învăţământ cu profil tehnologic din sectorul 4. Aceştia nu doar că vor putea interacţiona şi învăţa împreună, ci vor avea parte şi de activităţi de practică pe fiecare domeniu, graţie colaborării pe care Primăria Sectorului 4 o va iniţia cu mai multe societăţi comerciale interesate să pregătească tinerii pentru meseriile cu deficit de personal calificat în vederea angajării ulterioare, meserii pe cale de dispariţie, imediat după terminarea liceului.

Nu doar la Liceul  Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia” au avut loc astfel de investiţii în infrastructura şcolară. Spre exemplu, clădirea în care funcţionează Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” va intra în luna septembrie într-un amplu proces de consolidare şi modernizare, elevii acestei unităţi de învăţământ urmând a-şi desfăşura activitatea în clădirea fostului Colegiu Tehnic „Petru Rareş”, proaspăt rebilitată şi autorizată ISU.

Sursa citată mai spune că o construcţie modulară precum cele de la Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia” a fost amenajată şi în incinta Şcolii Gimnaziale „Ienăchiţă Văcărescu” şi va găzdui elevii înscrişi în ciclul primar şi gimnazial la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, unitate în clădirea căreia sunt de asemenea programate lucrări de consolidare şi de modernizare, urmând ca elevii de liceu să fie relocaţi temporar în clădirea Şcolii Gimnaziale nr. 108.

„Sectorul 4 are soluţii pentru infrastructura educaţională. Am arătat ca se poate să construim de la zero în nici trei luni, spaţiile necesare pentru 1500 de copii. Aceştia, indiferent că se găsesc în centrul sau la marginea sectorului, trebuie să beneficieze de aceleaşi condiţii. Noile clădiri nu sunt doar foarte frumoase, ci, poate cel mai important, oferă elevilor condiţii de maximă siguranţă. Totodată, aici vom reuni toate liceele cu profil tehnologic, astfel încât copiii sa poată fi pregătiţi pentru meseriile cerute în acest moment de piaţa muncii. Îmi doresc ca astfel, la terminarea liceului, elevii să rămână acasă şi să aibă un loc de muncă bine plătit”, a declarat Daniel Băluţa, primarul Sectorului 4, conform sursei menţionate.

Sursa foto: Primăria Sectorului 4
Sursa foto: Primăria Sectorului 4
Sursa foto: Primăria Sectorului 4
Sursa foto: Primăria Sectorului 4
Sursa foto: Primăria Sectorului 4
Sursa foto: Primăria Sectorului 4
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.