Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a anunţat, luni, că raportul oficial al Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii subliniază că există o serie de deficienţe care afectează desfăşurarea optimă a actului medical la Spitalul Leţcani, fiind dispuse 31 de măsuri. Activitatea unităţii rămâne deocamdată suspendată.
”Ieşenii trebuie să ştie că nu facem politică când vine vorba de sănătatea lor, dar suntem realmente în situaţia în care nu ne mai permitem să practicăm în anul 2021 medicină cu improvizaţii. Avem, din păcate, prea multe exemple recente când preţul plătit pentru folosirea improvizaţiilor au fost vieţile omeneşti. Nu vreau să riscăm nicio clipă să punem în pericol pacienţii şi medicii din cauza „politicii cârpelilor” pe care vechea administraţie a abordat-o cu spitalul de Leţcani. Acest lucru a reieşit clar şi din raportul Corpului de Control, care subliniază tot ceea ce am menţionat încă de la început, că există o serie de deficienţe care afectează desfăşurarea optimă a actului medical”, a anunţat, luni, Costel Alexe.
Evenimente
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Potrivit acestuia, au fost dispuse 31 de măsuri pentru remedierea aspectelor disfuncţionale, ce cad în sarcina Spitalului de Boli Infecţioase, a Asociaţiei Euronest şi Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
”Până la rezolvarea problemelor semnalate, am decis, după ce am discutat îndelung problema cu managerul Florin Roşu şi cu alţi specialişti din domeniu, ca activitatea spitalului să rămână suspendată”, a mai anunţat preşedintele CJ Iaşi.
Alexe a precizat şi că raportul a scos în evidenţă şi faptul că eliberarea autorizaţiilor sanitare de funcţionare pentru Spitalul mobil/modular Leţcani s-a realizat în mod ilegal, fără evaluarea/verificarea corespunzătoare a tuturor condițiilor care trebuiau îndeplinire, fără consemnarea disfuncționalităților şi fără emiterea unui program de conformare.
”Nici până în acest moment, nu avem toate manualele de utilizare şi service pentru echipamente, nu avem certificatele de garanţie pentru toate aparatele, în plus, saloanele din spitalul mobil deşi figurează ca având 88 mp, în realitate sunt aproape la jumătate.
În saloanele de Terapie Intensivă s-au atins în repetate rânduri temperaturi cu valori negative şi am pus la dispoziţie presei graficul de măsurare a temperaturilor pentru a vedea în ce condiţii riscam să-i ţinem pe pacienţi”, a mai declarat preşedintele CJ IAşi.
Acesta anunţă că, până la redeschiderea Spitalului Leţcani, există capacitatea de a asigura îngrijirea pacienţilor la spitalul de Boli Infecţioase şi în celelalte unităţi medicale care funcţionează ca spitale suport Covid-19 din Iaşi.
”Avem toată bunăvoinţa şi deschiderea de a remedia aceste probleme pentru că interesul şi prioritatea ZERO a noastră, a Consiliului Judeţean, este să menţinem capacitatea de intervenţie în prevenirea şi combaterea Covid-19. Dar... repet, nu vom lăsa ca cea mai mare farsă medicală din istoria Iaşului pusă la cale de Maricel Popa în plină pandemie să rămână o insultă la adresa ieşenilor. Având în vedere toate aceste probleme care ies la iveală, voi solicita Corpului de Control al Primului-Ministru să demareze un proces de verificare completă a legalităţii achiziţiei spitalului modular pentru că ieşenii merită să ştie pe ce s-au cheltuit peste 10 milioane de euro”, a mai declarat Alexe.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.