Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că 3.969 persoane s-au infectat cu coronavirus după ce au primit prima doză de vaccin, dar 1.052 persoane au primit deja cea de-a doua doză. Procentul este 0,49% din totalul celor vaccinaţi cu prima doză. De asemenea, 446 persoane au fost infectate după cea de-a doua doză, în medie după 4 zile, interval în care nu apăruse încă titrul de anticorpi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Un al treilea lucru pe care aş vrea să îl menţionezi este legat de persoanele care au fost diagnosticate cu infecţie Sars-Cov 2 după prima doză de vaccin împotriva COVID 19, respectiv după cea de doua doză de vaccin împotriva COVID-19. După prima doză, în perioada 27 decembrie 2020 – 21 februarie 2021, 3.969 de persoane, reprezentând 0,49 la sută din numărul persoanelor vaccinate cu prima doză au fost testate pozitiv cu virusul Sars-Cov-2. 95% dintre aceste persoane au fost vaccinate cu vaccinul produs de compania Biontech/Pfizer, 4,6% cu vaccinul produs de compania Moderna şi 0,4% vaccinate cu vaccinul produs de AstraZeneca”, a anunţat Valriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, infectarea s-a produs, în medie, la şapte zile.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Înseamnă că persoanele respective au fost diagnosticate în intervalul de timp în care nu a apărut nivelul de anticorpi la un titru protector şi de asemenea foarte probabil vorbim de situaţii în care acele persoane erau fie în perioada de incubaţie la momentul vaccinării, fie au fost în fază de infecţie asimptomatică sau au fost expuse ulterior momentului vaccinării, având în vedere că perioada de incubaţie pentru infecţia cu Sars-Cov-2 este cuprinsă între două şi 14 zile, ori din acest punct de vedere atragem atenţia asupra continuării respectării măsurilor de prevenţie deja cunoscute atât înainte, cât şi după vaccinare pentru a obţine beneficii maximale în următoarea perioadă”, a mai explicat Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, 1.052 persoane dintre cele care au fost diagnosticate cu infecţie Sars Cov 2 după administrarea primei doze s-au prezentat deja pentru efectuarea dozei de rapel, 4,3% dintre ele, aproximativ 172 de persoane au efectuat cea de-a doua doză în primele două săptămâni de la momentul vindecării infecţiei, iar restul de 880 de persoane au fost vaccinate după un interval de două săptămâni de la momentul vindecării acelei infecţii.

”În ceea ce priveşte numărul de persoane care au fost diagnosticate cu infecţie Sars Cov 2 după administrarea celei de-a doua doze, în perioada 17  ianuarie - 21 februarie, un număr de 446 de persoane, reprezentând 0,08 la sută din totalul persoanelor vaccinate cu două doze, au avut un test pozitiv pentru infecţia cu virusul Sars Cov 2. Toate aceste persoane au fost vaccinate cu vaccinul produs de compania Biontech/Pfizer având în vedere că este singurul tip de vaccin care se foloseşte pentru administrarea rapelului este vaccinul produs de compania Biontech/Pfizer. Mediana timpului scurs de la administrarea celei de-a doua şi până la data confirmării infecţiei a fost de patru zile. Reamintesc faptul că beneficiile vaccinarii ating valoarea maximă la cel puţin şapte 10-14 zile în funcţie de tipul vaccinului după administrarea celei de-a doua doze”, a mai precizat prşedintele CNCAV.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.