Autorităţile din Prahova şi oficiali ai Ministerului Sănătăţii au semnat, joi, la Ploieşti, un contract care vizează digitalizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Proiectul face parte dintr-un amplu program derulat de Ministerul Sănătăţii, cu valoare totală de 190 de milioane de euro.
Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Alexandru Rogobete şi autorităţile din judeţul Prahova au semnat, joi, la Ploieşti, un contract care vizează digitalizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Andreoiu”.
Este vorba despre investiţii în soluţii software şi echipament de ultimă generaţie, finanţat prin PNRR. Este primul contract semnat pentru un spital din judeţul Prahova, săptămâna viitoare contracte similare urmând a fi semnate pentru alte spitale din judeţ, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Virgiliu Nanu.
Evenimente
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„Astăzi am avut o bucurie, ăsta este cuvântul, am vizitat împreună cu colegii Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. A fost o vizită de monitorizare, o vizită de lucru privind investiţiile realizate de Ministerul Sănătăţii, printre care achiziţionarea unui RMN nou care a fost deja pus în funcţiune, un angiograf nou pentru care doar ce s-a terminat instalarea şi va fi pus în funcţiune în săptămânile următoare. Câteva obiective concrete, la care adăugăm altele, finanţate prin PNRR. (...) Prin acest proiect, unitatea sanitară are în implementare trei activităţi: achiziţia de echipamente noi destinate controlului infecţiilor nosocomiale - aici ne referim la tot felul de echipamente pentru sterilizare şamd -, reabilitarea celor mai importante puncte unde se concentrează infecţiile şi anume secţiile ATI şi blocul operator, respectiv achiziţionarea altor echipamente pentru laboratorul de microbiologie”, a declarat Alexandru Rogobete.
Acesta a făcut referire la infecţiile nosocominale.
„De multe ori, unii urlă, la propriu, că avem infecţii în spitale, dar nimeni nu-şi pune problema că nu le testăm, de fapt, nu le raportăm. Foarte multe spitale nu le raportează, pentru că nu au cu ce să le testeze, or, prin acest proiect, dezvoltarea laboratoarelor de microbiologie, acesta este rolul: de a creşte capacitatea de testare şi de identificare a germenilor patogeni într-o unitate sanitară, pe de o parte pentru a le putea raporta corect şi pe de altă parte pentru a putea avea un diagnostic corect şi rapid pentru pacient”, a adăugat oficialul din Ministerul Sănătăţii.
Potrivit lui Alexandru Rogobete, Ministerul Sănătăţii derulează un proiect în valoare totală de 190 de milioane de euro care presupune digitalizarea unităţilor sanitare pe toate fluxurile dintr-un spital.
„Aici mă refer la fluxul administrativ, pe de o parte, dar şi la fluxul medical, acolo unde este posibil, adică în secţiile înalt tehnologizate şi aici re referim la secţiile de imagistică, ne referim la laboratoare, ne referim la secţiile de ANTI şamd”, a precizat Rogobete.
Conform autorităţilor locale, aproximativ 250 de milioane de lei au fost investii în sistemul sanitar din judeţul Prahova în perioada 2023-2024, fiind vorba despre proiecte în curs de derulare, cu fonduri provenite de la PNRR, Banca Mondială şi bugetul public.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.