Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat, în şedinţa de vineri, desfiinţarea a trei structuri din subordinea sa, respectiv Administraţia Pieţelor, Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice şi Centrul Cultural. Atribuţiile vor fi preluate de aparatul primarului, Clotilde Armand afirmând că deficitul este de 1,2 miliarde de lei şi, în lipsa reducerilor de cheltuieli, instituţiile din sector ar putea intra în incapacitate de plată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Primăria Sectorului 1 face primul pas pentru depăşirea crizei bugetare şi evitarea intrării în incapacitate de plată”, a anunţat, vineri, Primăria sector 1, printr-un comunicat de presă. 
 
Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în şedinţa de vineri, proiectul de desfiinţare a trei structuri aflate în subordinea sa: Administraţia Pieţelor, Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice şi Centrul Cultural. 
 
Prin această hotărâre, atribuţiile celor trei instituţii sunt preluate de aparatul de specialitate al primarului Sectorului 1.
 
”Ne confruntăm cu o criză bugetară fără precedent pe care ne-a lăsat-o moştenire fosta administraţie. Vorbim despre un deficit de 1,2 miliarde lei care poate duce, cât de curând, la intrarea instituţiei în incapacitate de plată şi la imposibilitatea susţinerii salariilor angajaţilor, a plăţii utilităţilor sau a cheltuielilor cu asistenţa socială. Prin adoptarea măsurii de reorganizare a direcţiilor din subordinea Consiliului Local, am făcut un prim pas în depăşirea crizei financiare. Mulţumesc consilierilor locali pentru votul de astăzi şi pentru gestul de responsabilitate de care au dat dovadă. Au demonstrat tuturor că au înţeles gravitatea situaţiei în care se află bugetul local şi că interesul public ne cerea să luăm astfel de măsuri urgente”, a declarat primarul Clotilde Armand.  
 
Potrivit datelor oferite de reprezentanţii Primăriei, veniturile Sectorului 1 se situează în jurul sumei de 1 miliard de lei, în timp ce cheltuielile angajate depăşesc suma de 2 miliarde de lei, ceea ce înseamnă un deficit de 1,2 miliarde lei. 
 
Soluţiile propuse Consiliului Local de către primarul Clotilde Armand pentru depăşirea acestei situaţii au fost: reorganizarea Primăriei Sectorului 1, pentru eficientizarea activităţii şi reducerea cheltuielilor, şi eşalonarea plăţii facturilor emise de către furnizori. 
 
”Aşa cum am mai spus, în acest mandat, vom pune stop cheltuielii nejustificate şi iraţionale a banilor publici şi vom eficientiza activitatea întregii instituţii”, a mai precizat edilul Clotilde Armand. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.