Comandantul român de cursă lungă Marius Manuel Rădulescu a fost recompensat cu distincţia ”Curaj şi profesionalism” după ce a salvat un cetăţean australian aflat în derivă pe mare. Incidentul s-a petrecut în 20 semtembrie, pe o mare cu grad de intensitate 3-4 şi un vânt moderat. Australianul era în hipotermie şi înstare de şoc, după multe ore petrecute pe o bărcuţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Sindicatul Liber al Navigatorilor face cunoscut un nou exemplu al sacrificiului şi curajului pe care navigatorii români îl demonstrează neobosit în misiunile lor. Un act de eroism pe mare, înfruntând natura nemiloasă, poartă semnătura comandantului de cursă lungă Marius Manuel Rădulescu şi a echipajului său devotat. În ziua de 20 septembrie, la ora 16:40, nava port-container Hyundai Privilege spre portul Brisbane, sub conducerea comandantului Rădulescu. Într-o mare cu grad de intensitate 3-4 şi un vânt moderat care biciuia valurile, marea nu părea să fie o ameninţare directă. Totuşi, chiar în mijlocul rutinei aparent obişnuite, privirea ageră a ofiţerului de cart a captat ceva neaşteptat: o bărcuţă galbenă fragilă, plutind în derivă, cu o persoană izolată şi vulnerabilă la bord”, a transmis, marţi, Sindicatul Liber al Navigatorilor, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, câteva ore mai târziu, ”după manevrele impecabile ale echipajului, nava s-a apropiat suficient de bărcuţa galbenă”.

”Cetăţeanul australian Harley McMahon, vizibil afectat de hipotermie şi şocul provocat de orele petrecute în derivă, a fost ridicat la bordul navei Hyundai Privilege. Comandantul Rădulescu a coordonat personal acordarea primului ajutor, transformând nava într-un refugiu de siguranţă pentru cel care, cu puţin timp înainte, se confrunta cu sfârşitul iminent”, au mai transmis navigatorii.

Ulterior, cetăţeanul australian a fost transferat cu succes pe şalupa Poliţiei pe Apă, iar nava Hyundai Privilege şi-a reluat cursul spre Brisbane.

”Pentru acest act de bravură şi măiestria sa marinărească, VTS Sydney, Poliţia pe Apă din New South Wales şi Autoritatea Maritimă a Guvernului Australian au transmis elogii şi recunoaştere pentru comandantul Rădulescu şi echipajul său. Această acţiune reprezintă o mărturie a dedicării lor faţă de viaţă şi faţă de profesia pe care o onorează. Pentru acest act de bravură pe mare, Sindicatul Liber al Navigatorilor şi Inspectoratul ITF România, îi oferă comandantului Marius Manuel Rădulescu distincţia „Curaj şi profesionalism”, reprezentată de o plachetă, montată pe un suport de catifea albastră pe care sunt vizibile şi culorile tricolorului românesc”, a mai transmis sursa citată.

Comandantul Marius Manuel Rădulescu este absolvent al Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", promoţia 1996 şi are o fetiţă de 11 ani.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.