Avertizarea cod galben de vânt a fost ridicată, vineri seară, pentru Bucureşti şi 13 judeţe din vestul şi sudul ţării, fiind menţinută pentru celelalte 28 de judeţe, până sâmbătă, la ora 02.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, de vineri seara până sâmbătă, la ora 02.00, rămân sub avertizare cod galben judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Iaşi, Neamţ, Botoşani, Suceava, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Maramureş, Satu Mare, Mureş, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Vântul va prezenta intensificări temporare în zonele de munte, precum şi în Moldova, Dobrogea şi în nord-estul Munteniei, cu viteze la rafală ce vor depăşi 55-65 de kilometri pe oră şi pe arii restrânse 70-75 de kilometri pe oră. Pe crestele înalte ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, rafalele vor mai atinge 90 de kilometri pe oră, spulberând puternic zăpada şi reducând semnificativ vizibilitatea.

Zonele de munte ale judeţelor Neamţ şi Suceava sunt sub avertizare cod portocaliu de viscol până la ora 22.00. De asemenea, până la ora 20.00 sunt sub avertizare cod portocaliu şi zonele de munte ale judeţelor Caraş-Severin, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa.

În judeţele avertizare cu cod portocaliu, la peste 1.700 de metri altitudine, vor fi intensificări ale vântului, care la rafală vor depăşi 90 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilităţii sub 50 de metri.

La munte şi în Moldova, iar pe arii restrânse şi în Transilvania vor mai fi ninsori, în general slabe cantitativ.

În a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă şi pe parcursul zilei de sâmbătă, vântul se va diminua semnificativ în intensitate, dar va mai avea unele intensificări în zona montană, mai ales pe crestele înalte, spulberând temporar zăpada.

Vremea va fi în răcire, temperaturile nocturne vor fi sub pragul de îngheţ în toată ţara şi îndeosebi în Transilvania şi Maramureş va fi ger, potrivit ANM. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.