Cătălin Ţone, şeful Serviciului Antidrog din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, a declarat miercuri în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, despre legalizarea canabisului în scop medicinal, că există o probabilitate foarte mică ca aceste medicamente să fie deturnate din circuitul legal iar această lege nu este perfectă, este perfectibilă, suportă amendamente, iar toate ministerele responsabile trebuie să pună umărul şi să ia o decizie înţeleaptă. Pe de altă parte, comisarul a precizat că legalizarea marijuanei în scop recreaţional ”este o mare eroare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În România în acest moment este o mare confuzie legată de legalizarea marijuanei, pentru că sunt două componente separate clar, legalizarea în scop medicinal şi cea în scop recreaţional. Legalizarea în scop medical ţine de autorizarea, cercetarea, acceptarea, analizarea introducerii pe piaţa medicamentelor a unor medicamente”, a spus comisarul precizând că  care se pare că acestea ar avea efecte asupra unor afecţiuni precum cele oncologice şi cele psihice.

”Eu nu am nimic împotriva legalizării unor astfel de medicamente, repet, care vor avea un circuit clar reglementat. Există o probabilitate foarte mică ca aceste medicamente să fie deturnate din circuitul legal şi consumate cum e Xanaxul cu băuturi alcooloce, dar sunt foarte puţine cazuri. Dacă punem în balanţă aceste cazuri işi beneficiile acestui medicament, cea de-a doua parte are câştig de cauză”, a spus comisarul şef.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Cătălin Ţone a precizat că, dacă vorbim de legalizarea în scop recreaţional, aici ”este o mare eroare”, pentru că ne referim la canabisul produs de reţelele de traficanţi şi despre faptul că aceste substanţe ”atacă, bulversează, decompun creierul şi mai ales creierul în formare”.

”Eu cred că această lege nu este perfectă, este perfectibilă, suportă amendamente, discuţii dar toate ministerele responsabile trebuie să pună umărul şi să ia o decizie înţeleaptă, în urma unor cercetări şi să ne uităm şi în exterior, ţări care fac parte din UE care s-au pronunţat şi comercializează aceste medicamente. De ce nu am face-o şi noi”, a mai spus comisarul şef.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.