Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat la începerea anului şcolar că Ministerul de Interne a lansat, încă de anul trecut, Programul „Siguranţă în Şcoli”, prin care aproximativ 18.100 de unităţi de învăţământ preuniversitar au beneficiat şi beneficiază de măsuri de siguranţă publică. Ministrul reia şi instrucţiunea pentru toţi şefii de structuri, mari sau mici, de la secretari de stat şi şefi de armă, până la fiecare şef de compartiment şi structură din teritoriu, să crească nivelul de pregătire profesională şi integritate în toate colectivele MAI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Astăzi, elevii şi profesorii se reîntorc la clasă pentru noul an şcolar. Pentru pregătirea acestui moment, Ministerul Afacerilor Interne a lansat, încă de anul trecut, Programul „Siguranţă în Şcoli”. În cadrul acestuia, am acţionat pentru prevenirea şi combaterea violenţei în unităţile de învăţământ, a traficului şi a consumului de droguri. Am invitat în cadrul acestui program mai multe ministere, care ni s-au alăturat: în primul rând Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii, dar şi Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, precum şi Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Culturii şi Dezvoltării”, spune ministrul de Interne.

Cătălin Predoiu arată că ”în cadrul programului, aproximativ 18.100 de unităţi de învăţământ preuniversitar au beneficiat şi beneficiază de măsuri de siguranţă publică”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Astăzi, cu ocazia începutului de an şcolar, 26.000 de efective MAI sunt implicate în menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Dintre acestea, 8.000 sunt dedicate, exclusiv, unităţilor de învăţământ, fiind sprijinite de peste 3.600 de mijloace tehnice. Au fost dispuse măsuri suplimentare pentru adaptarea patrulelor în proximitatea unităţilor de învăţământ. Aceste patrule vor asigura ordinea în timpul sosirii şi plecării elevilor şi vor contribui la organizarea activităţilor rutiere în zonele adiacente”, mai afirmă Predoiu.

Ministrul de Interne mai precizează că anul acesta, MAI a lansat Programul „Vocea ta e soluţia”, o platformă de comunicare şi cooperare a Poliţiei Române cu asociaţiile de elevi, părinţi şi profesori. Acţiunile noastre sunt prompte şi eficiente în combaterea violenţei, traficului şi consumului de droguri în şcoli.

”De asemenea, MAI continuă ofensiva împotriva traficului şi consumului de droguri, lansată în iunie 2024. Am alocat sute de milioane de lei prin Programul Foaia de Parcurs AntiDrog. Au fost alocate sute de posturi pentru structurile antidrog şi am continuat investiţiile în tehnică specifică. Am lansat sute de operaţiuni care au dus la destructurarea a zeci de reţele de traficanţi şi la confiscarea unor cantităţi mari de droguri de toate tipurile, precum şi la desfiinţarea culturilor ilegale”, spune ministrul.

Cătălin Predoiu arată că recent, s-a încheiat şi programul „Litoral 2024”, în care MAI a acţionat, în medie zilnică, cu peste 1.419 de poliţişti, jandarmi, pompieri salvatori şi specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog şi Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane.

”Acest program a fost desfăşurat pentru siguranţa milioanelor de turişti care şi-au petrecut vacanţa pe litoral, dar şi pentru siguranţa locuitorilor judeţului Constanţa. În cadrul programului „Litoral 2024”, au fost desfăşurate peste 21.000 de intervenţii ale Poliţiei şi Jandarmeriei. Acestea au inclus organizarea şi fluidizarea traficului, patrulări, asigurarea siguranţei la festivaluri şi adunări publice, precum şi intervenţii judiciare pentru depistarea şi prinderea infractorilor. De asemenea, s-au efectuat intervenţii pentru prevenirea incendiilor şi stingerea a aproximativ 650 de incendii”, subliniază ministrul de Interne.

Potrivit lui Predoiu, analiza şi bilanţul activităţii „Litoral 2024” au indicat că programul s-a desfăşurat cu succes.

”Pe baza datelor statistice şi a rapoartelor structurilor, precum şi a analizei manageriale operative din centrala MAI, doresc să felicit şi să mulţumesc tuturor angajaţilor MAI care au participat la acest program”, completează Predoiu.

Ministrul reia ”instrucţiunea pentru toţi şefii de structuri, mari sau mici, de la secretari de stat şi şefi de armă, până la fiecare şef de compartiment şi structură din teritoriu”.

”Este esenţial să crească nivelul de pregătire profesională şi integritate în toate colectivele MAI! Să acţioneze procedural şi eficient, respectând drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, utilizând tehnica din dotare şi cooperând interdepartamental şi interarme!”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.