Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a trimis, miercuri, colete către premierul Ludovic Orban, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, şi ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, în care se găseau autobuze de jucărie, cazuri ale elevilor care întâmpină greutăţi pentru a ajunge la şcoală din cauza navetei, dar şi revendicări pentru rezolvarea transportului judeţean al elevilor. AEC spune că, dacă până în 15 ianuarie această problemă nu va fi rezolvată, va cere preşedintelui Klaus Iohannis să solicite începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu pentru Ludovic Orban, Monica Anisie şi Ion Ştefan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Mai mulţi reprezentanţi ai Asociaţiei Elevilor din Constanţa au mers, miercuri, la un oficiu poştal din municipiu pentru a depune trei colete, câte unul pentru premierul Ludovic Orban, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, şi ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan. În pachete se află câte un autobuz de jucărie, cazuri ale elevilor care întâmpină dificultăţi la învăţat din cauza navetei, dar şi revendicări pentru rezolvarea problemei transportului judeţean al elevilor. 
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
"Coletele au fost depuse pentru primul ministru României, Ludovic Orban, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, şi ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan. Colete care simbolizează faptul că guvernanţii ar trebui să se aplece cu mai mare atenţie asupra problemei transportului elevilor, poate mai mare decât au făcut-o vreodată, având în vedere haosul total în care ne aflăm acum în ceea ce priveşte reglementările legale privind transportul elevilor, legislaţia contradictorie care blochează, încătuşează în acest moment orice tip de decontare a navetei elevilor, orice tip de acordare de reduceri pentru elevi la transportul judeţean, lucru care creează un prejudiciu major la nivel de ţară chiar elevilor”, a declarat preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Andrei Mihai Tănase. 
 
El a spus că sunt mulţi elevi care sunt nevoiţi să meargă pe jos, prin frig, pentru a ajunge la unităţile de învăţământ. 
 
"Sunt mulţi elevi care merg kilometri întregi pe jos, efectiv prin păduri unii dintre ei, pentru a ajunge la şcoală. Există un caz în Buzău unde elevii mergeau 10 kilometri până la şcoală pe jos în fiecare zi şi mai ales având în vedere faptul că temperaturile sunt foarte scăzute în această perioadă, elevii sunt nevoiţi să meargă prin frig către unităţile de învăţământ în contextul în care educaţia se presupune că ar trebui să fie gratuită, în contextul în care statul ar trebui în mod teoretic să asigure fiecare serviciu necesar elevului pentru a putea să studieze într-un mediu cât mai propice, lucru care acum nu se întâmplă”, a explicat preşedintele AEC.
 
Andrei Mihai Tănase a solicitat abrogarea a două hotărâri de guvern pentru rezolvarea acestei situaţii.
 
"Cerem abrogarea hotărârii de Guvern 63/2016, abrogarea hotărârii de Guvern 309/1996 care se află în contradicţie cu legea educaţiei şi practic prevede un mod diferit de acordare a reducerilor pentru elevi, deoarece în momentul de faţă sunt două moduri paralele existente în legislaţie de a acorda reduceri elevilor, iar autorităţile pasează responsabilitatea de la una la alta, consiliile judeţene către consiliile locale, consiliile locale către consiliile judeţene, este un ping-pong total pentru transportul elevilor şi nimeni se pare nu vrea să rezolve problema”, a afirmat preşedintele AEC.
 
El a mai afirmat că angajarea răspunderii de către Guvernul Orban pentru abrogarea OUG 51/2019 nu rezolvă problema transportului elevilor. 
 
"A existat o asumare a răspunderii pentru abrogarea OUG 51/2019, dar angajarea răspunderii nu numai că nu rezolva problema, amâna cu încă doi ani rezolvarea ei, dădea un termen consiliilor judeţene de doi ani pentru a încheia contracte de servicii publice cu operatorii de transport chiar dacă s-ar fi putut institui o atribuire de urgenţă, temporară până când se finalizau procedurile. Acea angajare a răspunderii a fost atacată la CCR de către PSD şi cel mai probabil va exista o decizie pozitivă, având în vedere că faptul că Guvernul şi-a angajat răspunderea pe un proiect care se afla în Parlament pe care dacă ar fi dorit guvernanţii îl puteau respinge în Parlament”, a mai afirmat liderul AEC.
 
El a precizat că, dacă până în 15 ianuarie nu va fi rezolvată problema transportului elevilor, va solicita preşedintelui Klaus Iohannis să ceară începerea urmăririi penale pentru premier, ministrul Educaţiei şi ministrul Dezvoltării. 
 
"Dacă până pe 15 ianuarie nu va fi rezolvată problema transportului, vom cere preşedintelui României, Klaus Iohannis, să ceară începerea urmăririi penale a prim-ministrului României, Ludovic Orban, ministrului Educaţiei, Monica Anisie, şi ministrului Dezvoltării, Ştefan Ion, pentru abuz în serviciu pentru faptul că prin acţiunile pe care ei le fac sau mai degrabă nu le fac aduc un prejudiciu dreptului elevilor de a beneficia de transport redus şi decontat”, a mai transmis Andrei Mihai Tănase.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.