Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) afirmă, după o întâlnire cu premierul Florin Cîţu şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, că prim-ministrul "s-a poziţionat ferm împotriva gratuităţii studenţilor la transportul feroviar, invocând considerente ideologice". "Suntem profund indignaţi de faptul că reprezentanţii Guvernului nu au acceptat nici măcar extinderea limitei de vârstă sau asigurarea gratuităţii de la domiciliu la centrul universitar", susţin reprezentanţii studenţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

ANOSR arată, într-un comunicat de presă, că reprezentanţii Asociaţiei au participat, miercuri, la o întâlnire cu prim-ministrul Florin Cîţu, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi secretarul de stat responsabil de învăţământul superior, Gigel Paraschiv, iar la discuţii ANOSR a susţinut argumentele în favoarea menţinerii dreptului studenţilor de a beneficia de gratuitate la transportul feroviar, pornind de la nevoile studenţilor şi punctând inclusiv avantajele aduse CFR Călători.

"Cu toate acestea, prim-ministrul s-a poziţionat ferm împotriva gratuităţii studenţilor la transportul feroviar, invocând considerente ideologice. Suntem profund indignaţi de faptul că reprezentanţii Guvernului nu au acceptat nici măcar extinderea limitei de vârstă sau asigurarea gratuităţii de la domiciliu la centrul universitar", spun reprezentanţii studenţilor.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Ei adaugă că vor continua demersurile la Parlament şi speră că partidele îşi vor respecta angajamentele date.

"De asemenea, în subsidiar, în cadrul întâlnirii am abordat şi alte aspecte de interes printre care angajabilitatea, internaţionalizarea, accesul la resurse educaţionale, urmând a ne implica în conturarea unui plan realist în aceste domenii", mai scris în comunicat.

În urmă cu o săptămână, premierul Florin Cîţu afirma că nu vede ca fiind ”un capăt de ţară” limitarea călătoriilor CFR pentru studenţi, dând exemple din mai multe ţări. ”România era ţara care era în afara sistemului, toate celelalte ţări, ţări mult mai dezvoltate, nu ofereau această gratuitate”, spunea Cîţu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.