Numărul deceselor prin rujeolă a ajuns la 34, ultimul caz fiind un băieţel de cinci luni cu anemie din judeţul Neamţ. La aproape un an de la declanşarea epidemiei, au fost înregistrate peste 9.100 de îmbolnăviri, potrivit datelor anunţate vineri de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).
În ultima săptămână au fost înregistrate alte 122 de cazuri noi de rujeolă şi un deces, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns, vineri, la 9.104. De asemenea, 34 de persoane au murit din cauza rujeolei, ultimul caz fiind înregistrat în această săptămână. Cele 34 de decese au fost înregistrate în judeţele Timiş - nouă, Arad - şase, Dolj - şapte, Caraş-Severin - trei şi câte un caz în Bucureşti şi în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Neamţ, Satu Mare, Vaslui, Galaţi şi Mureş.
Ultimul caz de deces este un băieţel de cinci luni cu anemie, din judeţul Neamţ.
Din cele 122 de cazuri de rujeolă din ultima săptămână, cele mai multe au fost în judeţele Cluj -68 şi Braşov -32.
La nivel naţional, judeţele cu peste o mie de cazuri de rujeolă sunt Timiş -1.228, Caraş-Severin - 1.111 cazuri şi Arad - 1.014 cazuri.
Boala s-a extins în 41 de judeţe, singurul fără niciun caz fiind judeţul Tulcea.
Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 parinţi îşi vaccinează copiii.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.