Europarlamentarul PSD Victor Negrescu anunţă joi că a solicitat Consiliului UE să susţină, anul acesta, aderarea României la spaţiul Schengen pe cale terestră, el arătând că alegerile parlamentare din Austria, care vor avea loc la finalul săptămânii, reprezintă un moment-cheie care ne poate oferi fereastra de oportunitate pentru a supune la vot aderarea ţării noastre fie la Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne din 10 octombrie, fie la cel din luna decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am solicitat Consiliului UE să susţină, anul acesta, aderarea României la spaţiul Schengen pe cale terestră. Alegerile parlamentare din Austria, care vor avea loc la finalul săptămânii, reprezintă un moment-cheie care ne poate oferi fereastra de oportunitate pentru a supune la vot aderarea ţării noastre la zona de liberă circulaţie fie la Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne din 10 octombrie, fie la cel din luna decembrie”, a transmis europarlamentarul PSD.

Negrescu afirmă că ”nu există niciun argument pentru a bloca aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen, iar situaţiile din Germania sau din Ungaria nu au legătură cu România şi nu pot să infirme rezultatele pozitive obţinute de noi”.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”România a reuşit intrarea pe cale aeriană şi maritimă în spaţiul Schengen şi a demonstrat, prin implementarea proiectelor pilot finanţate de Comisia Europeană, că are frontiere sigure la cele mai înalte standarde existente la nivel european”, subliniază eurodeputatul PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.