Europarlamentarul PSD Victor Negrescu, negociator-şef privind bugetul Uniunii Europene, afirmă că bugetul european propus este unul axat pe investiţii, în detrimentul austerităţii propuse de celelalte instituţii. ”În astfel de momente trebuie să le arătăm cetăţenilor europeni că suntem alături de ei şi că putem face mai multe împreună”, susţine el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am intervenit astăzi în plenul Parlamentului European, în calitate de negociator-şef privind bugetul UE, pentru a susţine raportul şi rezoluţia privind bugetul Uniunii Europene pentru anul viitor”, a arătat Victor Negrescu, marţi seară, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că, în ciuda unor negocieri dificile, una dintre priorităţile legislativului european este o creştere cu 110 milioane de euro pentru programele din domeniul sănătăţii.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Pandemia COVID-19 s-a încheiat, dar nu putem ignora lecţiile învăţate. Putem face mai mult şi mai bine împreună în domeniul sănătăţii. Planul de combatere a cancerului, precum şi prevenţia bolilor cardiovasculare, îmbunătăţirea sănătăţii mintale sau ajutorarea pacienţilor care suferă de boli rare şi a copiilor care au nevoie de îngrijire medicală sunt doar câteva dintre lucrurile pentru care putem face mai mult împreună”, a detaliat el.

Totodată, Negrescu a menţionat că, pe lângă respingerea tăierilor propuse de Consiliu, se solicită suplimentarea cu 70 de milioane de euro a programelor de tineret şi educaţie. ”Erasmus a devenit un program care este accesat mai ales de elite, deoarece a devenit imposibil pentru studenţii şi profesioniştii noştri să aibă acces la mobilităţi odată cu creşterea costurilor de trai”, a susţinut el.

De asemenea, o prioritate o reprezintă alocarea a 42 de milioane de euro în plus pentru a proteja cetăţenii împotriva efectelor dezastrelor naturale, inclusiv inundaţiile recente care au afectat Europa Centrală şi de Est.

”Avem nevoie de surse de finanţare noi. Parlamentul European are o abordare practică şi identifică sume suplimentare din fondurile disponibile”, a punctat Negrescu.

El s-a referit şi la alocarea a 96 de milioane de euro suplimentare pentru fermieri şi agricultură: ”Trebuie să ne asigurăm că cetăţenii noştri au acces la alimente de calitate, în timp ce fermierii noştri sunt plătiţi corect pentru munca lor. Zonele rurale, izolate şi montane au nevoie de o atenţie deosebită din partea Uniunii Europene. De exemplu, în frumosul meu judeţ Alba din România, chiar în Munţii Apuseni, oamenii încă se aşteaptă ca Europa să facă mai multe pentru ei”.

Alte priorităţi sunt alocarea a 35 de milioane de euro pentru protecţia frontierelor şi sprijin pentru solicitanţii de azil, inclusiv pentru a finaliza integrarea deplină în spaţiul Schengen a României şi Bulgariei, acordarea de sprijin pentru infrastructura de transport şi energie prin creşterea fondurilor pentru Mecanismul pentru Interconectarea Europei sau suplimentarea fondurilor pentru a proteja natura şi biodiversitatea şi a sprijini lupta împotriva schimbărilor climatice, creşterea capacităţii noastre de a acţiona la nivel global prin majorarea fondurilor în acest sens, fie că vorbim de ajutor umanitar sau fondurile pentru Vecinătatea de Est şi cea Sudică, în special pentru Republica Moldova, care, acum, după recentul referendum, are nevoie de mai mult sprijin.

”Am propus un buget european axat pe investiţii, în detrimentul austerităţii propuse de celelalte instituţii. În astfel de momente trebuie să le arătăm cetăţenilor europeni că suntem alături de ei şi că putem face mai multe împreună”, a argumentat Negrescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.