Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, consideră că actualul Guvern nu se bucură de încrederea cetăţenilor deşi este instalat în funcţie de puţin timp, pentru că a făcut „greşeli de comunicare, greşeli de strategie”, dar şi din cauză că actualul Executiv este format din oameni care au făcut parte din precedenta guvernare. „Guvernul acesta, condus de domnul Cîţu, a avut un handicap fantastic, niciun guvern nu avut până acum un asemenea handicap”, afirmă Dîncu, precizând că Florin Cîţu şi Cabinetul său nu pot da vina pe „greaua moştenire”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Vasile Dîncu afirmă că guvernul condus de Florin Cîţu nu beneficiază de ceea ce sociologia numeşte „refondarea opiniei după alegeri”, ceea ce presupune o încredere a populaţiei în guvern, încredere care creşte în prima perioadă de guvernare. 
„Dacă ne uităm în sondaje mai serios, s-au erodat oamenii pe care îi au, s-a erodat încrederea în guvernul lor. Deci, guvernul acesta, condus de domnul Cîţu, a avut un handicap fantastic, niciun guvern nu  avut până acum un asemenea handicap – poate guvernul Năstase în 2000-2001, ţin minte mi-am găsit un sondaj de atunci, veneam după o criză  şi aveam o încredere undeva de 20%. Guvernele care intră şi care sunt guverne formate din câştigători  nu intră cu 20%, intră cu 30%, 35% şi după aceea fac 50 foarte repede”, a declarat Vasile Dîncu duminică, la emisiunea Insider Politic, difuzată de Prima Tv.
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Dîncu a explicat că încrederea scăzută de care beneficiază actualul Executiv la scurt timp de la instalarea în funcţie este o consecinţă de campaniei electorale, el considerând că preşedintele Klaus Iohannis „a arătat de la început că nu vrea să dialogheze cu cei care câştigă alegerile, ar fi trebuit să fie mult mai receptiv la discuţie”. Un alt aspect care explică lipsa de încredere a populaţiei în actualul guvern este faptul că anteriorul executiv a fost format tot din liberali. 
„Guvernul nou venea după guvernul vechi care era tot al lor şi nu au putut să folosească – deşi o folosesc şi acum, dar este aberant şi asta pierd -  teoria aceea cu greaua moştenire. Până la urmă, greaua moştenire a lui Cîţu vine tot de la Cîţu, pentru că a avut un an şi trei luni de guvernare, a fost ministru de Finanţe, el s-a ocupat de buget de finanţe, cele despre care tot se plânge el că în anii trecuţi nu ştiu ce s-a întâmplat”, a mai afirmat Vasile Dîncu.
El reclamă totodată că actualul Executiv „nu a venit cu un proiect” pentru  guvernare, aşa cum a făcut PSD. În privinţa bugetului alternativ prezentat de PSD ca partid de opoziţie, Dîncu a explicat că acesta a fost fondat pe „cam aceleaşi surse”, însă social-democraţii au „schimbat priorităţile”.
Liderul social-democrat consideră totodată că atitudinea din campania electorală a preşedintelui Klaus Iohannis „a ajutat” PSD, iar social-democraţii nu au pus problema suspendării din funcţie a acestuia. 
„Klaus Iohannis e adevărat că în campania electorală s-a comportat neconstituţional, pentru că a simţit că are un partid slab, care într-un an de guvernare nu a reuşit să guverneze şi atunci a fost un mesaj un pic politizat faţă de PSD, în sensul că a dat mereu vina pe PSD, dar prin această repetiţie considerăm ca preşedintele mai degrabă ne-a ajutat decât ne-a încurcat. Ne gândim că preşedintele, în general, în primul mandat, a fost un preşedinte constituţional faţă de alţi preşedinţi, acum, pentru acest lucru nu credem că trebuie să ne angrenăm noi în această chestiune, pentru că înainte de a încerca să facem o destructurate a ceva, noi avem nevoie de a restructurare a partidului nostru”, a explicat Vasile Dîncu decizia PSD de a nu ridica problema suspendării din funcţie a şefului statului.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.