Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că Valeriu Gheorghiţă, medic la Spitalul Militar Central, va fi coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel naţional, el fiind invitat marţi la Cotroceni, la şedinţa de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19. Medicul Valeriu Gheorghiţă are 38 de ani, a absolvit în 2006 Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş şi a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe medicale în 2013, cu o lucrare în domeniul bolilor infecţioase, coordonator fiindu-i medicul Adrian Streinu-Cercel. Rezidenţiatul l-a făcut la Spitalul ”Matei Balş”. Din 2012 lucrează la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr Carol Davila”, mai întâi ca medic specialist Boli Infecţioase şi apoi ca medic primar. Din 2016 este asistent universitar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am avut astăzi cea de-a treia şedinţă cu autorităţile şi experţii în domeniu pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. România, ca parte a acordurilor europene, trebuie să fie pregătită pentru a gestiona această campanie. După elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID 19 care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autorităţile au început implementarea acestei strategii. A fost desemnat un coordonator al campaniei la nivel naţional în persoana domnului doctor Valeriu Gheorghiţă”, a anunţat Iohannis.
El a reluat afirmaţia conform căreia vaccinarea va începe etapizat.
”E vorba, în primă fază, de personalul medical, de cei aflaţi în grupele de risc, dar şi de lucrători în educaţie, furnizare de apă. A fost ţinut cont de aspecte speciale – echipele de vaccinare şi locaţiile unde se va desfăşura vaccinarea. Am solicitat autorităţilor publice să comunice clar şi transparent populaţiei măsurile. Cred că e important să combatem fake news-urile”, a subliniat preşedintele.
Klaus Iohannis a mai afirmat că trebuie să ne unim eforturile pentru a implementa o campanie eficientă de vaccinare care să ne permită să revenim cât mai repede la normalitate.
”Sunt optimist, pentru că deja începem să vedem efectele măsurilor luate, dar atenţie, pentru a fi siguri de rezultate, trebuie să menţinem cursul actual, să respectăm regulile şi sunt sigur că în două săptămâni vom vedea rezultate şi mai bune”, a conchis preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, marţi, o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

La şedinţă au participat: prim-ministrul României, Ludovic Orban; ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă; ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru; şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat; secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii, general dr. Ionel Paul Oprea; secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu.

De asemenea, au fost invitaţi directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică, director al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol; Directorul General al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, colonel dr. Florin Oancea; reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, dr. Alexandru Rafila; Şeful Direcţiei Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, general dr. Dragoş-Marian Popescu; Directorul Medical în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Braşov, dr. Andreea Moldovan; Vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Gindrovel Dumitra; Medic primar, Secţia Boli infecţioase, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, dr. Valeriu Gheorghiţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.