Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a afirmat, joi, că propaganda care însoţeşte alegerile cam de peste tot din lume nu poate fi împiedicată, dată fiind tehnilogia actuală, însă a precizat că la Autoritatea Electorală Permanentă nu a făcut nimeni presiune, nici din interiorul, nici din exteriorul ţării. ”Nu cred că în România putem să vorbim de imixtiuni externe”, a afirmat Greblă, precizând că ”România e o ţară consolidată democratic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Preşedintele AEP, Toni Greblă, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă ne aşteptăm la probleme  în timpul alegerilor de genul celor existente în Republica Moldova, unde există informaţii că Rusia s-ar fi implicat şi a afirmat: ”Eu vreau să vă spun că în organizarea alegerilor la Autoritatea Electorală Permanentă nu a făcut nimeni presiune, nici din interiorul, nici din exteriorul ţării. România e o ţară consolidată democratic, instituţiile statului funcţionează, astfel încât eu cred că şi influenţele externe nu vor avea un impact”.

Greblă a vorbit, însă şi despre propaganda care nu poate fi împiedicată.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Sigur că e vorba de propaganda din străinătate, dar propaganda din străinătate pe tehnologia pe care toate ţările o au în prezent nu prea poate fi împiedicată, pentru că o să trimiţi un mesaj de oriunde din lume, care să fie accesat de cetăţenii din toate ţările lumii. Dar asta este vorba de propagandă. Cetăţenii trebuie să fie analitici în ceea ce priveşte propaganda de orice fel pentru a înţelege, încerca să înţeleagă astfel cum percepi foarte bine ce este provagandă şi ce este este este adevăr”.

Preşedintele AEP este încă convins că în România nu vor exista imixtiuni externe: ”Dar, repet, nu cred că în România putem să vorbim de imixtiuni externe”.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.