Liderul PMP Eugen Tomac anunţă că PMP, PNL şi USR au strâns semnăturile necesare iniţierii unei moţiuni de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, pe care îl consideră cel mai incompetent de după 1989.
”Adio, Viorica! PMP, PNL şi USR au strâns semnăturile necesare iniţierii unei moţiuni de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, pe care îl considerăm a fi cel mai incompetent de după 1989. Înţelegând pe deplin votul românilor din 26 mai, considerăm că actualul Executiv nu mai are legitimitate politică şi reprezintă un veritabil pericol pentru România”, scrie Tomac pe Facebook.
El remracă faptul că în contextul prăbuşirii electorale a PSD – ALDE, ne aflăm în aceeaşi situaţie ca în 2007 – 2008: un Executiv slab ţinut pe perfuzii în Parlament şi predispus la măsuri populiste pentru a evita dezastrul la urne.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Dacă nu trimitem acasă Guvernul Dăncilă, riscăm o nouă criză economică de proporţii începând cu 2020. Mai mult, PMP consideră că PSD e un partid nereformabil. S-au dat jos tablourile cu Dragnea de prin sediile partidului, dar apucăturile nu s-au schimbat. Dovadă în acest sens este OUG-ul fără consultare publică cu privire la alegerea preşedinţilor de CJ prin vot într-un singur tur, blocarea iniţiativelor legislative referitoare la îmbunătăţirea votului din Diaspora, dar şi susţinerea aratată recent de Executiv pentru oligarhul Vladimir Plahotniuc”, afirmă liderul PMP.
PMP consideră că este dezirabil un Guvern format din actualele partide de Opoziţie care să gestioneze treburile curente ale ţării până după parlamentarele din 2020.
”Suntem dispuşi să ne asumăm guvernarea şi să facem parte din acest nou Cabinet”, precizează Tomac.
Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii.
Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.
Moţiunea de cenzură se adoptă cu votul manjorităţii senatorilor şi deputaţilor.
Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.