Tineretul Naţional Liberal (TNL) anunţă, sâmbătă, că a dat startul unei campanii de promovare şi informare intitulată “Susţinem cota unică, spunem «nu» impozitului progresiv”, prin care prezintă avantajele numeroase ale cotei unice de impozitare, în contrast cu dezavantajele introducerii impozitului progresiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Introdusă de Partidul Naţional Liberal în 2005,  cota unică este un real succes pentru economia României. Tineretul Naţional Liberal consideră că sistemul cotei unice de impozitare a veniturilor încurajează oamenii activi, creativi, cu dorinţă de a munci şi a câştiga mai bine. A întărit clasa mijlocie, a contribuit la accelerarea dezvoltării României şi la recuperarea decalajelor faţă de statele cele mai dezvoltate din UE. Dacă am renunţa la cota unică, am pune frâne dezvoltării clasei mijlocii oprind un motor important al dezvoltării României”, a transmis, sâmbătă, TNL, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, în ceea ce priveşte impozitarea progresivă, ”TNL consideră că aceasta  împarte contribuabilii în mai multe categorii şi deoarece impozitarea este aplicată în mod diferenţiat, conduce inevitabil la o inegalitate structurală”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”O impozitare progresivă nu garantează nici o colectare mai bună, ci va avea mai degrabă efectul advers. Într-un asemenea climat, reflexul natural ar celui care este penalizat pentru că produce mai mult va fi de a face tot ceea ce este posibil pentru a scăpa de o taxă dezavantajoasă, pentru a rămâne încadrat în categoria care-i oferă cel mai bun tratament fiscal. Pentru a descoperi şi penaliza aceste conduite ale contribuabililor, statul va trebui să cheltuie resurse suplimentare, aşa că în final cota progresivă înseamnă un stat care cheltuie mai mult pentru a penaliza contribuabilii”, au mai transmis tinerii liberali.

Preşedintele Tineretului Naţional Liberal, Mara Mareş, explică faptil că Tineretul Naţional Liberal susţine cota unică dintr-un motiv simplu.

”Noi credem că munca suplimentară trebuie răsplătită, încurajată, nu pedepsită şi supra-taxată. Impozitul progresiv înseamnă că statul îţi bagă mâna în buzunar, înseamnă salarii mai mici. Practic, e paradoxal că eşti sancţionat dacă munceşti mai mult şi câştigi mai mulţi bani. Nu prin penalizarea românilor care muncesc mai mult şi cinstit strângem bani la bugetul de stat. Asta înseamnă impozitul progresiv. Dincolo de aceste argumente, cota unică este sistemul fiscal prietenos cu cetăţeanul, pentru că e simplu şi nu pune poveri birocratice suplimentare. Prin urmare, este greu de înţeles de ce unele voci susţin că ar trebui să mergem pe varianta impozitului progresiv. De ce să renunţăm la ceva ce funcţionează? Cota unică înseamnă mai mulţi bani pentru fiecare român în parte. E un lucru bun pentru buzunarul fiecărui român, e un lucru bun pentru bugetul României”, a sdeclarat Mara Mareş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.