Un şofer aflat în pragul comei alcoolice a fost oprit de poliţişti, sâmbătă după amiază, pe o stradă din municipiul Suceava. Poliţiştii care l-au testat a constatat că bărbatul are o alcoolemie de este 1,7 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Bărbatul, aflat la volanul unui autoturism, a fost oprit de Poliţie în după amiaza zilei de sâmbătă, 12 aprilie, în jurul orelor 15:00, pe bulevardul Sofia Vicoveanca din municipiul Suceava. Poliţiştii au constatat că şoferul este un bărbat din satul Moara Carp, comuna Moara. 
„Întrucât şoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 1.71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la unitate medicală pentru a-i fi prelevate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei”, informează, duminică, reprezentanţii Poliţiei Suceava.
Pe numele şoferului a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. 
Poliţiştii atrag din nou atenţia asupra riscurilor la care se expun şoferii care urcă la volan beţi sa drogaţi. Legislaţia prevede că şoferii care conduc fără drept, sub influenţa alcoolului sau a stupefiantelor şi provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane, vor fi condamnaţi la închisoare cu executare, nu cu suspendare. 
„Nu vă urcaţi sub nicio formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanţe interzise! Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său. De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau drogurilor comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. Consumul de băuturi alcoolice şi droguri reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor”, amintesc poliţiştii.
Legea prevede pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.