Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul elaborat de UDMR, potrivit căruia proprietarii actuali ai construcţiilor edificate de către fostele întreprinderi agricole de stat, de fostele staţiuni de maşini agricole, de fostele cooperative meşteşugăreşti, pot solicita la comisia de fond funciar emiterea titlului de proprietate privind constituirea dreptului de proprietate pentru terenurile aferente acestor construcţii. Legea merge la promulgare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest demers necesită îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii: solicitantul trebuie să facă dovada proprietăţii asupra construcţiilor, să înregistreze construcţia în registrul agricol şi să facă dovada plăţii impozitelor şi taxelor aferente acesteia, mai spune comunicatul de presă al UDMR.

De asemenea, pe terenul aferent construcţiei nu poate fi reconstituit dreptul de proprietate în favoarea altei persoane.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

După îndeplinirea acestor condiţii, cererea trebuie să facă referire la o suprafaţă maximă de două hectare aferentă construcţiilor.

„În ciuda faptului că actuala lege privind fondul funciar a intrat în vigoare de mai bine de 30 de ani, este încă deficitară în gestionarea unor probleme punctuale, des întâlnite în practica judiciară, deoarece reglementarea terenurilor de sub clădirile aflate în proprietatea cooperativelor agricole de stat, fostelor staţiuni de maşini agricole, cooperativelor meştesugăreşti au fost omise din actul normativ. Prin adoptarea acestui proiect legislativ am rezolvat această problemă, astfel încât proprietarii actuali ai construcţiilor sus menţionate, pot începe procesul de a deveni proprietari asupra terenurilor aferente acestor construcţii, îşi pot continua activităţile, de a accesa fonduri nerambursabile şi de a crea noi locuri de muncă”, a declarat deputatul UDMR, Szabó Ödön, iniţiatorul propunerii legislative, potrivit sursei citate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.