Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a precizat, joi, că va exista o suprapunere a campaniei electorale pentru al doilea tur de scrutin pentru alegerea preşedintelui cu ceea ce se numeşte ”linişte electorală pentru alegerea Parlamentului României”, în zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie. De asemenea, Greblă face recomandări pentru autorităţile locale care vor organiza manifestări de Ziua Naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În situaţia în care va fi organizat un al 2-lea tur de scrutin, campania electorală va începe pe data de 29 noiembrie, la ora 07.00  dimineaţa să va încheia pe 7 decembrie, ora şapte dimineaţa. Şi campania electorală pentru preşedinte se va suprapune pe 30 noiembrie şi 1 decembrie pentru aşa-numita perioadă de linişte electorală pentru alegerea Parlamentului României. Şi în această perioadă este permisă organizarea de activităţi specifice campaniei prezidenţiale, fără niciun fel de referire la campania, candidaţii sau formaţiunile care susţin candidaţi pentru alegerea membrilor Senatului şi a Camerei Deputaţilor în România”, a precizat, joi, Toni Greblă, într-o conferinţă de presă.

Acesta a făcut recomandări pentru autorităţile locale care organizează manifestări de 1 Decembrie.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”De asemenea, aş vrea să informez autorităţile publice, în special autorităţile publice locale, primarii, şefii unor instituţii de concentrate cu activităţi specifice zilei de 1 Decembrie, care este Ziua Naţională a României, că pot să desfăşoare toate acţiunile culturale, educative ş.a.m.d. specifice unei Zile Naţionale, fără referiri la campania electorală pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senatul României”, a mai precizat Greblă.

De asemenea, acesta a recomandat acestor instituţii şi autorităţi ”să se abţină în această perioadă de la orice fel de manifestare care să fie nepotrivită cu împrejurările”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.